SVERIGEDEMOKRATERNA. Jimmie Åkesson vägrar samarbeta med andra nationalistpartier på grund av att de förhåller sig neutrala till Ryssland.

SD-ledaren Jimmie Åkesson säger i en intervju i Dagens Nyheter att han är ”besviken” på de nordiska systerpartierna Dansk folkeparti och Sannfinländarna. Detta eftersom de närmar sig det italienska regeringspartiet Lega, som tillhör samma EU-grupp som Nationell Samling (före detta Nationella Fronten) i Frankrike.

— Jag är besviken och jag är tagen på sängen. Det är inte alls de besked som vi har fått. Det är mycket tjuv och rackarspel nu, säger Åkesson.

Anledningen är att Nationell Samling, som leds av Marine Le Pen, inte ställer sig bakom den vänsterliberala hetsen mot Ryssland.

— Skulle Dansk Folkeparti eller Sannfinländarna inleda ett samarbete med Le Pens parti så ser jag det som obegripligt. Att ett nationalistiskt finländskt parti slår sig samman med Rysslandsvänner från Frankrike, jag har väldigt svårt att förstå det, fortsätter han och fortsätter:

— Det finns partier som vi har sagt att vi inte kommer att samarbeta med och det är framför allt Le Pens parti. Det är primärt kopplat till deras syn på Ryssland. Vi ser den som problematisk. Vi är ett land i ett utsatt geopolitiska läge och ett aggressivare Ryssland är ett hot indirekt också mot Sverige.

När Åkesson får veta av DN-journalisten att även Lega är Rysslandsneutrala – de vill bland annat slopa EU:s sanktioner mot landet – drar han öronen åt sig och säger att de är ”inget för oss”.

Att Ryssland är omringat av fientliga Nato-baser samtidigt som det officiellt sett alliansneutrala Sverige i allt väsentligt närmar sig den globalistiska krigsalliansen nämner Jimmie Åkesson inte.

Källa:
Åkesson om beskedet: ”Besviken och tagen på sängen”


  • Publicerad:
    2019-04-29 22:00