HÄLSA. Enligt en ny studie framtagen av forskare från Fukuoka-universitetet i Japan finns det ett samband mellan kolsyrade läskedrycker och risken för hjärtstopp.

I en ny studie som är framtagen av forskare från det japanska Fukuoka-universitetet framgår det att det finns ett samband mellan förtäringen av kolsyrade läskedrycker och risken för hjärtstopp. Forskarna, som nyligen presenterade studien under European Society of Cardiologys möte i London, tror att det är kolsyran som är problemet.

När forskarna jämförde med andra drycker så som kaffe, fruktjuice, te eller mjölk så fann man inget samband med risken för hjärtstopp som man gjorde vid läsk. Även om man bara har sett ett samband mellan drickandet av läsk och hjärtstopp så säger forskarna att studiens resultat ändå tyder på att det vore bra för folkhälsan om läskkonsumtionen minskade.

— Men resultatet tyder ändå på att det vore bra för folkhälsan om konsumtionen av kolsyrade drycker minskar, säger Keijiro Saku som är en av forskarna bakom studien.

Andra studier visar även dem på att läskdrickande i längden är en fara för hälsan. Det inkluderar även så kallad dietläsk med mindre socker i då en studie som kom ut i mars månad visar att personer som dricker dietläsk dagligen har tre gånger så mycket magfett i jämförelse med personer som inte dricker läsk alls.

Källa:
Får läsk hjärtat att stanna?


  • Publicerad:
    2015-09-03 22:35