INRIKES. Den konferens som skulle hållits i Malmö i slutet av oktober om den påstådda ”förintelsen” skjuts upp ett år. Detta på grund av corona-pandemin.

Stefan Löfven ville gärna odla förintelsemyten i oktober tillsammans med Trump och Putin, men tvingas vänta ett år. Skärmbild: Youtube.

Den internationella konferens ”mot antisemitism” och för hågkomsten av ”förintelsen” som skulle hållits i Malmö under slutet av oktober får nu skjutas upp, skriver SVT. Anledningen är den pågående corona-pandemin.

Regeringen – som bland annat bjudit in världsledare som USA:s president Donald Trump och den ryske presidenten Vladimir Putin – får nu bida sin tid i ett år tills evenemanget kan äga rum.

Förintelsekonferensen beräknas kunna gå av stapeln hösten 2021.

Idén med att hålla en konferens om den omstridda ”förintelsen” – vilken ifrågasätts av allt fler – ska enligt regeringen vara att ta ”konkreta och gemensamma steg framåt i kampen mot antisemitism”.

— […] För att vi ska kunna ha fullt fokus på dessa viktiga frågor ser vi att det bästa är att skjuta fram forumet ett år, säger Stefan Löfven (S).


  • Publicerad:
    2020-05-08 18:25