MASSINVANDRINGEN. Japan tillät nyligen ett antal påstådda flyktingar att stanna i landet. Nu har två av dem gripits misstänkta för våldtäkt och stöld.

akabane1

Det etniskt homogena Japan tog nyligen emot 27 påstådda flyktingar från Turkiet som nu söker asyl i landet. Två av dem har redan lyckats bli arresterade misstänkta för att ha våldtagit en kvinna och sedan bestulit henne.

Det var den 27 December som de båda gärningsmännen, 22-årige Onder Pinarbasi och en 16-årig pojke, lurade en 30-årig japanska in på en offentlig toalett. Kvinnan var påtagligt berusad och var på väg hem när de båda gärningsmännen lurade iväg henne. Inne på toaletten blev hon våldtagen och sedan rånad på sina pengar.

Pinarbasi är anklagad för båda brotten, men han skyller på 16-åringen. Pojken skyller i sin tur våldtäkten på Pinarbasi men erkänner stölden av kvinnans pengar.

— Jag tvingade mig inte på henne, ska pojken ha sagt i förhör efter att de greps i Februari.

De båda utlänningarna har fått ”särskilt tillstånd att stanna i Japan” då de uppgett att de har ”problem med släktingar”.

Japans demografi (Wikipedia)

Japans befolkning är både etniskt och lingvistiskt mycket homogen (se japaner), men det finns ett antal etniska minoriteter i landet.

De två historiska etniska minoriteterna är ryukyuaner i Okinawa-prefekturen (Ryukyuöarna) i söder samt ainu på Hokkaido i norr. Den ryukyuanska befolkningen uppgår till ungefär 1,5 miljoner, men ainu-befolkningen är svårare att beräkna då många med ainu-bakgrund döljer, alternativt inte är medvetna om sitt ursprung (bland annat på grund av assimilering); antalet har uppskattats till allt mellan 20 000 och en miljon.

Dessutom finns det en distinkt koreansk minoritet som uppskattas till en dryg miljon. Under 1990-talet arbetskraftsinvandrade även en del sydamerikaner (främst brasilianer av japanskt ursprung), av vilka 250 000 fortfarande bor kvar i Japan.

I övrigt finns en kinesisk och en filippinsk minoritet på ungefär en halv miljon var. Övriga folkgrupper uppgår sammanlagt till cirka 240 000 personer.

Källa:
Japan Admits 27 Muslim Refugees, Now Look What Happened Next… Trump Is Right


  • Publicerad:
    2016-03-28 18:10