FRÄMLINGSINVASIONEN. Under fredagen demonstrerade runt tusen migranter från det nerbrända lägret Moria på ön Lesbos mot att de inte får ta sig till det grekiska fastlandet för att sedan ta sig vidare in i Europa.

På fredagen demonstrerade omkring tusen hemlösa migranter på den grekiska ön Lesbos mot att de inte tillåts lämna den grekiska ön, skriver Fria Tider. De höll upp skyltar med budskap på bland annat tyska, med budskap som ”Moria är helvetet” och ”Moria dödar alla” – vilket kanske kan förmå Tyskland som redan förklarat sig villiga att ta emot 1 000 rasfrämlingar att ta emot fler.

Efter att det stora lägret Moria brunnit ner – i bränder som många anser anlagts av migranterna själva – är tusentals främlingar utan bostad på ön. Invandrarna vill nu lämna Lesbos och ta sig vidare till fastlandet för att därefter ta sig vidare in i Europa, något som den grekiska regeringen bestämt sagt nej till.

Vänsterextrema ”flykting”-vurmare har i flera europeiska huvudstäder, som Berlin, Wien, London med flera, även de demonstrerat till stöd för att de hemlösa främlingarna ska få komma till Europa.

I väntan på någon slags lösning blockeras nu huvudvägen till Lesbos huvudstad Mytilene av tusentals invällare som slagit läger på och längs med vägen i ett industri- och affärsområde i utkanten av staden. Kravallutrustad polis som fått förstärkning från fastlandet övervakar främlingarna och försöker hindra dem från att ta sig vidare in i huvudstaden.

Bland de provisoriska boplatser som upprättats längs vägen finns tält men även enkla skydd som åstadkommits med träd och grenar som huggits ner av migranterna. De hårt prövade invånarna på Lesbos har redan tidigare upplevt hur de illegala migranterna fällt tusentals olivträd och på andra sätt orsakat en omfattande miljöförstörelse på ön.

Under tiden som migranterna protesterade mot att de hindras från att ta sig till fastlandet var Lesbos brandmän strängt sysselsatta med att släcka de bränder som tros ha orsakats av migranterna själva, bland dem en brand som uppstod nära den nya provisoriska boplatsen längs huvudvägen.


  • Publicerad:
    2020-09-12 14:00