NACKA. På fredagskvällen samlades ett 150-tal personer i Fisksätra för en minnesstund tillägnad de ”ensamkommande flyktingbarn” som begått självmord.

Under fredagskvällen samlades ungefär 150 personer i mångkulturella Fisksätra i Nacka kommun för att hedra de ”ensamkommande flyktingbarn” som ska ha begått självmord tack vare Sveriges ”grymma flyktingpolitik”. Arrangörerna till minnesstunden var Nacka församling och tillställningen gick under parollen ”Inte ett liv till”.

— Det finns många människor i Sverige som inte känner till hur det är, och det är viktigt att berätta. Jag möter dem som säger ”Jag dör hellre här än att tvingas att åka till ett land jag inte har någon anknytning till, där jag ändå kommer att dö”, säger diakonen Pernilla Landin.

LÄS ÄVEN: Är fyra ”ensamkommande” fler än 260 svenskar?

På plats fanns bland annat skådespelerskan Cecilia Nilsson som läste upp snyfthistorier skrivna av ”ensamkommande unga pojkar”. Avslutningsvis bad man en kollektiv bön på svenska, dari och arabiska innan man släppte lös 50 ballonger upp i skyn.

— Unga människor tar sitt liv bara för att vi inte ger dem en chans här i Sverige. Det är så ofantligt sorgligt, fortsätter Pernilla Landin.

I år ska flera ”flyktingbarn” ha tagit sina liv, men just denna minnesstund var inte tillägnad någon specifik – bara ett sätt att uppmärksamma svenska folket på hur läget ser ut. Lundin uppger att fredagens uppståndelse har väckt stort intresse och flera personer ska nu ha hört av sig och vill göra något liknande i sina kommuner eller församlingar.

Källa:
Minnesstund för flyktingbarn på Fiskis torg


  • Publicerad:
    2017-05-20 21:30