BLACK GALENSKAP MATTERS. Den afrikanske NASCAR-racerföraren i USA anmälde en ”snara” i hans yrkesgarage för hatbrott. Det var bara ett dragrep, men afrikanen står på sig: ”Det var ett hatbrott”.

Bubba Wallace. Foto: Racing5.cl (Creative Commons)

Den ”snara” som hängde i garaget till den afrikanske racerföraren Bubba Wallaces bil visade sig vara ett dragrep för att öppna dörren. Repet, eller ”snaran” hängde där långt innan Wallace nyttjade garaget.

Wallace anmälde dragrepet för hatbrott mot honom, för att han inte är vit.

FBI har dock konstaterat att inget hatbrott har förekommit, när de insett vilken funktion repet har och att det har funnits där innan Wallace hade med garaget att göra.

Detta har också offentligen meddelats från FBI:

Efter en noga undersökning av fakta och bevis av omständigheterna kring denna händelse, har vi fastställt att inget federalt brott har begåtts.

Läs uttalandet på Twitter: Klicka på bilden.

Femton federala agenter sattes på uppdraget att undersöka ”hatbrottet”, bara för att finna att repet hängt på sin plats sedan åtminstone i oktober 2019 då garaget användes av ett helt annat racingteam. Därför kan inte ”snaran” ha varit ett uttryck för ett hatiskt hot mot den afrikanske föraren.

Afrikanen står på sig: ”Hatbrott i alla fall!”
Bubba Wallace står ändå på sig. Trots att han aldrig själv sett ”snaran”, fortsätter han att hävda att repet var rasistiskt menat, även efter FBI:s undersökning.

Wallace lät sig intervjuas av CNN, som har en vana att alltid ta ”antirasisternas” parti, men till och med CNN:s ankare blev förvånad över Wallaces envishet:

— Det var en snara. Det var en snara. Vare sig den hängdes upp 2019 eller vaddå, det var en snara. Så den var inte ämnad för mig, men någon knöt snaran. Det är vad jag säger, sade Bubba Wallace.

Wallace sade också att han aldrig förr hade sett en garagedörr med dragsnöre tidigare och att han har bevis för att repet var en ”äkta hängsnara”, oavsett vilken funktion repet hade.

Bubba Wallaces insisterande på att snaran var ett hatbrott – eventuellt mot alla afrikaner, eftersom han insåg att det inte var riktat mot honom personligen – har enligt RT News fått många kommentatorer på sociala medier att ifrågasätta hans motiv med påståendet.

Genom att framhärda, har han förlorat all trovärdighet och visat sig vara en villig medhjälpare i att lura oss alla”, menar journalisten Siraj Hashmi.

 

RT News påpekar att massmedier är väldigt snabba med att rapportera om påstådda hatbrott. Exempelvis upptäcktes ”hängsnaror” i en park i Oakland, Kalifornien, vilka rapporterades som hatbrott. Efter en undersökning visade det sig att de var rep avsedda för barn att leka med.

Oaklands borgmästare, judinnan Libby Schaaf framhärdade dock i åsikten att en undersökning av de ofarliga repen ändå skulle genomföras, eftersom ”avsikten med dem inte spelar någon roll”.


  • Publicerad:
    2020-06-24 15:55