SEXUALBROTT. En äldre man frias från misstankarna om våldtäkt mot barn trots att han erkänt att han smekt flickan på könet.

barn2

Illustrationsbild.

En 71-årig pedofil anklagades för att ha utfört sexuella handlingar mot en flicka i Västerbotten och åklagaren rubricerade brottet som våldtäkt mot barn. ”Den sexuella handlingen är med hänsyn till kränkningens allvar jämförlig med samlag”, skrev man i åtalet.

Mannen har själv erkänt att han ”smekt och klappat” flickan på könet, men menar att han aldrig fört in några fingrar i flickans slida. Flickan själv har dock i förhör sagt att gärningsmannen ska ha varit inne i hennes kön. Umeå tingsrätt väljer dock att väga in flickans unga ålder och menar att ”språkliga distinktioner måste beaktas med försiktighet”.

Därför frias pedofilen från brottet våldtäkt mot barn och eftersom åklagaren inte lagt fram någon annan brottsrubricering frias mannen. Han slipper även att betala skadestånd till flickan på 115.000 kronor för kränkning, sveda och värk. Domen har överklagats till Hovrätten.

Källa:

71-åring frias för våldtäkt mot barn


  • Publicerad:
    2016-08-15 21:05