INRIKES. Polisen i Huddinge har slagit ett slag för HBTQ när de under en firmafest klädde sig i svarta trikåer och rosa ballerinakjol. På bilderna som de själva publicerat på sin Facebook-sida poserar poliserna i balettposition med ölflaskor i händerna.

fjollor

Huddingepolisen slår ett slag för HBTQ.

Polisen i Huddinge publicerade den 24 maj två bilder på sin Facebook-sida med texten ”Även polisen har fest ibland!”. Bilderna föreställer sex poliser klädda i svarta trikåer med var sin kort rosa tyllkjol. På den ena bilden har poliserna ställt upp sig i en balettposition och några av dem håller en ölflaska i handen.

Bilderna publicerades av Huddingepolisens yttre befäl och gruppchef Reine Berglund och i texten skriver han att poliserna la en slant var för att köpa ballonger och bål. Berglund skriver även att han hoppas att allmänheten tycker att poliserna i Huddinge förtjänar en liten fest på deras lediga tid.

Alltid redo

Alltid redo…

Förutom bilden på balettpoliserna har de även lagt upp en närbild av en polis som lyfter på kjolen och visar sin polisbricka som han hade där under. Som kommentar till den bilden skriver Berglund ”… som ni kan se på det andra fotot så är vi alltid redo”. Något som en kvinna väljer att kommentera med följande ” Så ni kör rattfulla då?”.

Förutom någon enstaka positiv kommentar har Facebook-inlägget fått mycket kritik. I kommentarsfältet har flera personer skrivit allt från att ”det inte är konstigt att polisen ses som fjolliga” till ”där försvann min respekt för polisen helt”. Väldigt många anser även att ”buset” i förorterna nog kommer ha ännu mindre respekt för polisen efter det här inlägget. Inlägget har nu fått över 650 kommentarer.

Reine Berglund försöker i kommentarsfältet aktivt att försvara sina kollegor och hävdar att de är rediga karlar som sköter sitt jobb felfritt trots balettkjolen och de rakade armhålorna. Något som även det påtalades av en person i kommentarsfältet.

Källa:
Huddingepolisens Facebook-konto


  • Publicerad:
    2016-05-26 15:20