Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Polisen tillsätter specialstyrka för att stoppa “huligangängen”

Av Redaktionen, 2016-02-02
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Efter att svenska fotbollsfirmor gått samman för att stävja det mångkulturella våldet och sextrakasserierna på gatan har nu polisen valt att tillsätta en specialstyrka som ska agera mot ”huligangängen”.

Illustrationsbild.

Illustrationsbild.

Under fredagen gick ett hundratal så kallade huliganer från Firman Boys (AIK) och DFG (Djurgården)  ihop för att rensa upp bland de kriminella invandrare från Nordafrika som huserar i området kring Centralstationen i Stockholm. Dessa kriminella invandrare, som i media kallats för ”gatubarn”, har rånat och antastat svenskar under en lång tid.

Istället för att lägga resurser på att skydda den inhemska befolkningen från kriminella invandrare väljer nu polisen istället att tillsätta en specialstyrka för att agera mot ”huligangängen”. Den avgörande faktorn för polisens agerande ska ha varit att flera så kallade huliganer deltog på lördagens samhällskritiska demonstration på Norrmalmstorg där man grep 14 personer. Man utreder nu vilka som varit inblandade i helgens händelser.

— Det gäller att få en bild av vad som hände och vilka de olika aktörerna är. Är det en trend eller en engångsföreteelse? Samtidigt har vi en operativ resurs som ska jobba förebyggande framöver, säger kommenderingschef Christer Birgersson.

Den polisiära insatsen på gatan ska gå till som så att man kommer att röra sig i de centrala delarna av Stockholm där man misstänker att medborgargarden kan slå till. Polisen kommer även att granska videomaterial och försöka höra de utlänningar som fick stryk under fredagen för att spåra eventuella gärningsmän.

— Det finns uppgifter om att det är risksupportrar och det finns uppgifter om att det är andra extremister, säger Birgersson som fredagens medborgargarde.

Källa:
Specialstyrka mot huligangängen


  • Publicerad:
    2016-02-02 19:15