KORRUPTION. Skattebetalarna i Karlstad fick betala kalaset när socialdemokraternas ungdomsförbund SSU, hade grillfest förra sommaren. 50 000 kronor av folkets pengar finansierade sossarnas lyxiga grillfest.

Medlemmar ur SSU Karlstad lever gott på folkets skattepengar. Foto: Facebook.

När socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU förra sommaren hade en lyxig grillfest vid Karlstad CCC fick skattebetalarna betala för kalaset. Trots att SSU har inkomster på omkring 163 miljoner kronor per år, tyckte sossarna att vanligt folk skulle betala deras grillfest.

Ungdomsförbundet ansökte om ett bidrag från omvärldsnämnden på 179 200 kronor. Folket skulle betala för 400 gäster, där varje person skulle kosta 448 kronor.

Sossarna bjöds på mingeldricka, grillbuffé samt glass med kaffe och te. I sin bidragsansökan skrev SSU att det skulle bli skönt att slippa plenumsalen en stund:

Den sista kvällen, söndag den 11 augusti, bjuder vi in till kongressfest. Detta är en möjlighet för våra ombud att umgås, njuta av god mat och underhållning. I den preliminära planeringen tittar vi tillsammans med KCCC på att göra en grillbuffé på bryggan för att ombuden verkligen ska få njuta av Klarälven, utsikten och stadsvyn. Ett skönt ombyte från att sitta inne i plenumsalen hela dagarna.

 Representanter från kommunen. 

Ungdomsförbundet menade också att grillfesten var en ”fantastisk möjlighet” att marknadsföra Karlstad. Av beloppet på drygt 180 000 kronor beviljade kommunen ett bidrag på 49 800 kronor.

Representanter från både Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet och Liberalerna röstade igenom förslaget i kommunfullmäktige.

Bidraget till grillfesten beviljades till viss del eftersom en representant för kommunen skulle få delta. I en intervju som Nya Tider gjorde med Per Wiker på kommunledningskontoret i Karlstad, visar det sig dock att ingen av kommunens representanter hade besökt festen.

 Moderaterna fick också bidrag. 

Nya Tider skriver också att Moderaterna har fått liknande bidrag i samband med möten i kommunen. Både 2017 och 2019 fick Moderaterna 70 000 kronor att finansiera sitt ”välkomstmingel” med.

Enligt kommunen handlar det generösa bidragsgivandet om att man vill profilera sig som ”goda värdar och att man ska få tillbaka ett mervärde.”


  • Publicerad:
    2020-10-24 14:55