INRIKES. Strax efter midnatt detonerades ett tillsvidare okänd explosivt ämne vid entrén till en nattklubb i centrala Malmö.

Under torsdagsnatten inträffade en explosion utanför entrén till en nattklubb i Malmö. Vid 00:30 började larmcentralen få in samtal från ett flertal personer som sa att de hade hört kraftiga smällar i området. När polisen anlände till platsen kunde man konstatera att en sprängning hade inträffat och att det fanns skador på fasaden.

— Det har varit någon form av detonation på restaurang Babel, som är en nattklubb. Vi har konstaterat att det har varit en sprängning och det är skador på fasaden, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen

Polisen känner inte till att någon skulle ha kommit till skada och säger vidare att nattklubben var stängd när explosionen inträffade. Bombtekniker har undersökt området men kan i nuläget inte säga exakt vad det var som detonerade.

— Det är någon annan form av explosivt ämne som har detonerat. Men bombgruppen kunde inte uttala sig om vad det är, säger Lefèvre.

Från polisens håll känner man inte heller till att det skulle ha funnits en speciell hotbild mot nattklubben. Varför polisen inte ser att det existerar någon hotbild mot nattklubben är oklart men det är inte första gången det smäller utanför samma nattklubb. Det skedde även i oktober 2016.

Källa:
Explosion vid nattklubb i centrala Malmö


  • Publicerad:
    2017-11-03 08:55