INRIKES. Stefan Löfvens fru, Ulla Löfven, kandiderar under söndagen i kyrkovalet. Hon hoppas på att få en plats i kyrkomötet.

Statsminister Stefan Löfvens fru, Ulla Löfven, kandiderar i kyrkovalet under söndagen där hon siktar på en plats i kyrkomötet.

Enligt Ulla Löfven ser hon likheter mellan Jesus och Socialdemokraternas värderingar.

— Många av våra värderingar är de samma som de kristna värderingarna, säger hon till Aktuellt i Politiken (AIP).

Kyrkomötet består av 251 ledamöter som är kyrkans högsta beslutande organ. Ulla Löfven står som femte namn, vilket med marginal är valbar plats. Hon säger:

— När jag fick frågan så drog jag på det länge. Men när jag jobbade som ombudsman så träffade jag ju kyrkomötesgruppen och var i Uppsala när de hade möten. Det var en så god och öppen stämning. Så jag sa ja. Sedan upptäckte jag att jag står som femma på listan.

Svenska kyrkan har gjort sig känd som en mäktig organisation som propagerar för främlingsinvasionen och homolobbyn. Kyrkan håller regelbundet så kallade regnbågsmässor, särskilt under Pridefestivaler då besökare erbjuds att varva kurser och föreläsningar i snusk och dekadens med en sådan gudstjänst i någon av Svenska kyrkans lokaler.

Nyligen gick även Svenska kyrkans kvinnliga ärkebiskop Antje Jackelén ut i DN och krävde att Sveriges politiker lagstiftar om att kraftigt begränsa oppositionellas rätt att uttrycka sina åsikter i det offentliga rummet.

Källa:
Ulla Löfven kandidat i kyrkovalet: Kyrkan har alltid varit viktig för mig


  • Publicerad:
    2017-09-17 16:55