DEBATT Sverigedemokraten Jonathan Sager vill inte bara förbjuda oliktänkande på Twitter, han vill även ”terrorstämpla” Nordiska motståndsrörelsen. Men efter mothugg raderar han sina inlägg och vill inte heller svara på frågor.

Som Nordfront uppmärksammat flera gånger har politiker över hela världen uttryckt oro över att yttrandefriheten kan komma att bli mer omfattande på Twitter sedan Tesla-grundaren Elon Musk tog över.

En av dessa är 20-årige Jonathan Sager, som representerar Sverigedemokraterna i Kalmars kommunfullmäktige. Han förespråkar snarare att yttrandefriheten ska begränsas på Twitter, bland annat genom att politisk opposition inte ska få ha konton på plattformen.

I ett inlägg sträckte han till och med ut en hand till sina politiska motståndare och undrade om man inte kan enas om att Nordiska motståndsrörelsen inte bör få finnas på Twitter.

Efter detta tillade Sager även att Motståndsrörelsen borde ”terrorstämplas”, utan att förklara exakt vad detta innebär. Efter vissa svårigheter att försvara sina utspel kom han dock att radera de kontroversiella inläggen.

Skärmdump av Jonathan Sagers nu raderade tweet.

När Nordfront ringer Jonathan Sager säger han först att han har tid att svara på frågor, för att sedan slänga på luren när han får klart för sig att det gäller hans kritik av Twitter samt yttrande- och föreningsfriheten.

Sager har som lokalpolitiker framförallt gjort sig känd för sitt engagemang i homolobby-frågor. Han har motsatt sig sagostunder för barn med dragqueens, men deltar gärna i diskussioner om hur så kallade hbtq-personer har det i samhället.