Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Amnesty kritiserar ryskt förbud av ”den internationella hbtq-rörelsen”

Stämplade hela homolobbyn som ”extremistorganisation” Nu vill Amnesty att omvärlden sätter press på Ryssland.

Amnesty kritiserar dom mot ”klimataktivister”

Klagar trots att ingen av ”aktivisterna” dömdes till fängelse Jämför deras rätt att stoppa ambulanser med demonstrationsfriheten.

Amnesty Sveriges medgrundare hoppar av

”I början verkade de för politiska fångars frihet” Anklagas för att ha överträtt sitt mandat med aktuell rapport.

Medlemsras för Amnesty efter kritik mot Ukraina

Hävdade att ukrainsk militär begår krigsbrott Har tappat 1 000 medlemmar i Sverige efter helgen.

Zelenskyjs attack på Amnesty: ”Ni sponsrar terrorism!”

Vredesutbrott efter att Amnesty kritiserat att ukrainska soldater strider bland civila Kallar alla som kritiserar Ukraina för ”terrorister”.

Ryssland förbjuder Amnesty

Flera västerländska NGO:s sägs ”bryta mot rysk lag” Förbjuder även Human Rights Watch och Rosa Luxemburg-stiftelsen.

Amnesty beskriver Israels behandling av palestinier som ”apartheid”

Behandlar palestinier som ”rasligt lägre stående grupp”, enligt människorättsorganisationen Israel kräver nu att Amnesty ”tar tillbaka” rapporten.

Storbritannien: Assange utvisas inte till USA

UTRIKES. En brittiskt domstol säger nu nej till USA:s begäran om att utlämna Wikileaksgrundaren och fången Julian Assange.

Andra våg av coronasmitta i Sydkorea – sprids via gayklubbar

CORONAKRISEN. Sydkoreansk polis försöker nu identifiera personer som besökt gayklubbar i nöjesdistriktet Itaewon i Seoul. Detta efter att myndigheterna har konstaterat att en andra våg av coronasmitta startat där.

Iran om regeringskritiska protester: “Amnesty ljuger”

UTRIKES. Iran menar att Amnesty International ljuger om de regeringskritiska protester som skakat landet och nu ska ha slagits ned.

Amnesty brister i “mångfald” – nästan bara vita män i ny kampanjfilm mot våldtäkter

KULTURMARXISM. Amnesty har släppt en ny kampanjfilm där man vill uppmärksamma att de flesta våldtäkter inte leder till fällande domar. I kampanjfilmen lyser dock mångfalden med sin frånvaro, då nästan uteslutande vita män är med.

Amnesty gör gemensam sak med USA:s regering – anklagar Venezuela för brott mot mänskliga rättigheter

JUDISK LOBBY. Amnesty International har publicerat en rapport om ”förtrycket i Venezuela” som både tematiskt och tidsmässigt sammanfaller med USA:s kampanjer för att störta landets president.

Norges krafttag mot våldtäktsepidemin — våldtäkt på skolschemat

MÅNGKULTUREN. Norges regering har lagt fram en handlingsplan mot våldtäktsepidemin som drabbat landet. Planen är en besvikelse, anser sekretariatet för Kriscentrum.

Amnesty attackerar invandringskritiskt parti inför valet i Norge

NORGE. ”Skrämmande.” ”Skamlös feghet.” Amnesty skräder inte orden när de kritiserar regeringspartiet Fremskrittspartiet inför det norska valet.

USA fortsätter att bomba civila – hundratals dödade i Afghanistan

UTRIKES. Antalet civila i Afghanistan som faller offer för USA och deras allierade ökar enligt FN. Kritiken kommer ungefär samtidigt som även Amnesty förebrår USA för sitt vårdslösa agerande vid återtagandet av Mosul.

Syrien förnekar USA:s anklagelser om fängelsemassmord: “Hollywood-lögner”

UTRIKES. Syriens utrikesdepartement förnekar USA:s anklagelser om att använda ett krematorium som del av den påstådda massmordverksamheten i fängelset Saydnaya. I ett uttalande kallar de anklagelserna för lögner och Hollywoodhistorier.

Amnesty vill avkriminalisera prostitution

VÄRLDEN. Amnesty international röstade nyligen igenom ett beslut om att avkriminalisera alla delar av prostitution. Den svenska avdelningen röstade emot beslutet då de anser att det inte är klarlagt att en generell avkriminalisering av alla delar av sexköp leder till minskade människorättskränkningar.