Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Judisk rabbin förklarar att 3 och 6-åriga flickor var fysiskt fullvuxna förr

Judarnas ena stamfader hade sex med sexåring Flickor hade fysiskt kvinnors kroppar på bibelns tid enligt rabbin.

Judepressen: ”Förintelseöverlevarna lider mest under pandemin”

JUDISKT LIDANDE. I judisk press ges nu en bild där judarna är den grupp som lider mest av coronapandemins konsekvenser. Och förintelseöverlevarna” pekas ut som den grupp som utsätts för det allra största lidandet.

Corona sprider sig som en löpeld bland ultraortodoxa judar i Israel då många bryter mot föreskrivna regler

ISRAEL. Ultraortodoxa judars vägran att följa regeringens restriktioner för socialiserande under coronapandemin har enligt New York Times orsakat en upp till åtta gånger så snabb spridning i ultraortodoxa områden jämfört med övriga Israel.

FILM: Judar misslyckades med våldsam fritagning av våldtäktsrabbin

ISRAEL. Judar filmades när de försökte frita en ultraortodox rabbin som greps av polis misstänkt för våldtäker och bedrägerier.

Fem skadade i macheteattack nära synagoga i New York

UTRIKES. Fem personer har förts till sjukhus efter att ha angripits av en machetebeväpnad man under firandet av den judiska högtiden Chanukka i området Monsey i utkanterna av New York i USA. En misstänkt gärningsman har gripits och händelsen utreds som ett hatbrott.

“Svensk” rabbin: “Vi behöver förstärka fördomarna om judar!”

JUDAISM. I ett radioprogram på temat ”Vem är jude?” fastslog rabbinen Isak Nashman att judendomen inte är en religion utan ett folk och att det är viktigt att förstärka fördomarna mot judar.

Israels bidrag hoppar av Eurovision i Tel Aviv – av judiska skäl

JUDAISM. Vid årets final av Eurovision Song Contest som hålls i Tel Aviv kommer inte Israels bidrag att tävla. Orsaken är att flera bandmedlemmar är ortodoxa judar och vägrar att delta i genrepet på den judiska sabbaten.

Ortodox jude jobbar som professionell tomte

UTRIKES. Rick Rosenthal är jultomte till yrket och driver en tomteförmedling och en tomteskola. Han säger att han blir ”en bättre jude” när han drar på sig tomtedräkten.

“Jewish History, Jewish Religion: The Weight of Three Thousand Years” av Israel Shahak

JUDEFRÅGAN. Israel Shahaks bok ”Jewish History, Jewish Religion: The Weight of Three Thousand Years” publicerades i mitten på 1990-talet och har därför några år på nacken. Utdrag ur boken har tidigare publicerats på Nordfront men internet har nu gjort den tillgänglig för alla då den är upplagd på hemsidan archive.org.