ESKILSTUNA. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson befinner just nu på Sverigeturné. Under onsdagskvällen besökte Åkesson Rekarnegymnasiet i Eskilstuna vilket fick maskerade vänsterextremister och invandrare att slåss med polisen och försöka storma lokalen. 

Jimmie

Elever på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna hade planerat att hålla en tyst minut utanför lokalerna eftersom Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson var inbjuden att tala under onsdagskvällen.

Ett stort antal maskerade personer hade även samlats på platsen, som enligt användare på Flashback rör sig om vänsterextremister och invandrare. Polisen på plats fick snabbt inkalla förstärkning från bland annat Linköping, Norrköping och Västerås.

Mobben använde sig av smällare och andra tillhyggen och hade som avsikt att försöka storma skolan och bryta sig in. Men kravallutrustad polis lyckades stoppa dessa personer och körde iväg ett 50-tal personer från platsen.

Åkesson kunde ändå hålla mötet inne i skolan och påverkades inte av kravallerna som rasade utanför. Mötet avslutades vid 20-tiden under kvällen.

— Det stämmer att det funnits maskerade män som försökt att störa mötet och det är beklagligt att dessa människor inte respekterar demokratin som vi andra värnar. Vi är dock trygga med att polisen tillsammans med Säpo gör sitt jobb och vi har kunnat genomföra mötet utan några hinder, säger Åkesson.

Källa:
Tumult utbröt när Jimmie Åkesson skulle tala i Eskilstuna


  • Publicerad:
    2017-02-01 21:40