Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Vänsterpartiet samlar in pengar för att påtvinga Polen aborter

Av Redaktionen, 2020-10-30
redaktionen@nordfront.se

PÅVERKANSKAMPANJ. Polens konstitutionsdomstol avgjorde nyligen att aborter strider mot landets grundlag. Men nu samlar Vänsterpartiet in pengar för att försöka påtvinga landet aborter ändå.

Tidigare i veckan avgjorde Polens konstitutionsdomstol att aborter strider mot landets grundlagar vilket innebär att dödandet av foster endast kommer att utföras om moderns liv riskeras eller om barnet är resultat av en våldtäkt eller ett incestuöst förhållande.

Som Nordfront kunde rapportera i veckan ledde beskedet till kravaller från liberaler, som bland annat attackerade kyrkor i Polen. De abortliberala upploppet kom snabbt att slås ner av polska nationalister.

Nu inleder dock Vänsterpartiet i Sverige en påverkanskampanj mot Polen genom att samla in pengar som man säger ska skänkas till landets abortliberaler. Vänsterpartiet hyllar samtidigt Polens kommunistiska förflutna då aborter var så vanligt förekommande och lättillgängligt att det förekom så kallad abortturism till landet från länder där det var svårare att få tillstånd att döda foster.

Det återstår att se vilken effekt Vänsterpartiets påverkanskampanj kommer att ha på det kristna och konservativa Polen.


  • Publicerad:
    2020-10-30 15:00