INRIKES. Ett par från sekten Zombie Response Team har gripits för olaga vapeninförsel till Sverige.

Zombie Response Team från Tyskland kanske tänkte massakrera zombies i Sverige. Bild: Tullverket.

Zombie Response Team är enligt Sydsvenskan en sammanslutning människor som preppar – förbereder sig – för den kommande zombieapokalypsen.

En kraftigt byggd bil av Jeep-typ, en Hummer, med dekalerna ”Zombie Response Team” och ”Infected people will be shot”, tillhörande två personer från sammanslutningen, körde i land från färjan i Malmö.

I bilen satt en man och en kvinna som hade en stor mängd vapen: Flera armborst, tårgasrevolvrar, elchockanordningar, batonger och ett gevär.

Under polisförhöret framkom inga uppgifter om att de planerat att skjuta zombiesmittade människor som råkar komma i deras väg. Däremot fick polisen veta att de var på väg från Tyskland för att permanent flytta till sin sommarstuga i Blekinge.

— Det är ju att de kommer i en bil som har sådana dekaler på sig som får Tullverket att reagera. De var på väg att flytta till Sverige och har packat ner delar av sitt bohag, däribland de här föremålen. Men de menar att de inte kände till att det krävdes tillstånd för att föra in det i landet, säger Michelle Stein, åklagare i ärendet.

Paret åtalas nu för smuggling, och för ett fall av vapenbrott efter att ett armborst till hittats i bostaden i Blekinge.

De nekar till brott och säger att det främst är prydnadsvapen, och att de inte visste att det var olagligt att föra in dem till Sverige.

Huruvida paret från Zombie Response Team verkligen tror att de är zombiejägare eller bara har det som livsstilsattribut, framgår inte av rapporteringen.

Ibland förekommer att människor tar på sig uppdrag i enlighet med dramatiserade filmer de sett eller böcker de läst. Bland annat kan man ibland träffa på en och annan jedi i New Yorks tunnelbana som tagit på sig uppgiften att bekämpa Star Wars-rymdimperiets onda rymdsoldater.


  • Publicerad:
    2020-05-05 12:55