HÄRNÖSAND. Tommie Lindhs mördare flyttade till Sverige 2004, 7 år gammal. 2011 fick han svenskt medborgarskap. Han har fyra yngre börder. Alla lever på bidrag som plockas från svenska skattebetalare. Pappa Mohamad är analfabet och dömd kvinnomisshandlare.

Abubaker Mohamad. Sudanes, våldtäktsman och Tommie Lindhs mördare.

Fallet med mordet på 19-årige Tommie Lindh och våldtäkten av en jämnårig kvinna i Härnösand har de senaste dagarna fått alltmer uppmärksamhet.

Nordfront kan avslöja att den häktade mannen Abubaker Mohamad (19970620-8379) som är misstänkt för de två brotten och misshandel av en tredje person föddes i Sudan, där han också är medborgare.

Mohamads far heter Mohamad Awad Mohamad och har själv tidigare misshandlat en kvinna. Pappan flyttade till Sverige 2004. Året därpå kom hustrun och Lindhs mördare Abubaker till Sverige genom anhöriginvandring. 2011 fick Abubaker svenskt medborgarskap.

Abubaker bor i Härnösand med sina föräldrar och fyra yngre syskon som är mellan 5 och 13 år gamla.

Sudan är ett av de länder som Sverige tagit emot så kallade kvotflyktingar ifrån men Migrationsverket har vägrat svara på om just denna familj är kvotflyktingar eller asylsökande. Skälet till denna vägran är ”sekretess”.

Pappan är analfabet, konstateras det i en dom mot honom. I oktober 2012 blir flera personer vittnen till hur pappan i familjen misshandlar sin fru på Storgatan i centrala Härnösand inför parets fyra barn. Mannen är arg och högljudd, han slår sin fru i ansiktet och sliter av hennes slöja.

Vid ett tillfälle har pappan ansökt om att få en god man, men denna ansökan togs senare tillbaka.

Både mamman och pappan i familjen är arbetslösa. De lever på sjukpenning och försörjningsstöd, och deras bidragsärenden hamnar flera gånger i domstol när de vill ha mer pengar än Försäkringskassan och kommunen är beredda att ge dem, skriver Fria Tider.

Men de anser att de har rätt till mer pengar, eftersom de fortsätter att befolka landet genom att göra fler och fler barn. Den yngsta sonen föddes 2015. Efter att de kommit till Sverige föder mamman i familjen ytterligare fyra söner i Sverige. Det första i juli 2006, det senaste i maj 2015. Hela den sudanesiska fembarnsfamiljen står skriven på samma adress i Härnösand.

När Abubaker var 17 år greps han för stöld, men åklagaren lade ner åtalet mot honom. Året därpå, 2015, åkte han fast för snatteri. I oktober samma år greps Abubaker när han på Härnösands station förgripit sig sexuellt på en 13-årig flicka.

Afrikanen höll fast flickan, drog upp hennes kjol och tog på hennes bröst och på hennes kön.

— Han slickade över hela mitt ansikte, berättade den unga flickan.

— Han tryckte upp mig mot fönstret, och jag hade kjol, så drog han upp min kjol och tog mig där nere.

13-åringen lyckades slita sig loss från den påstridige sudanesen, och lyckades springa från platsen. Av en slump passerar en polispatrull förbi tågstationen precis då och blir vittne till händelsen.

Nu är Abubaker Mohamad häktad för mord på Tommie Lindh, grov våldtäkt av en 19-årig kvinna – den våldtäkt som Tommie Lindh försökte avstyra och blev mördad för – samt grovt olaga hot och misshandel.


  • Publicerad:
    2020-05-22 16:50