INRIKES Att åklagaren valde att rubricera om misstankarna i Visby-dådet har inget med den misstänktes påstådda kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen att göra. Samtidigt misstänker man att den misstänkte hade fler måltavlor än offret.

Trots att både polis och åklagare konsekvent har avfärdat att mordet under Almedalsveckan i Visby har med Nordiska motståndsrörelsen att göra så har media fortsatt att framhärda i teorin.

Medströmsmedia fick också vatten på kvarnen när åklagaren nyligen valde att rubricera om brottsmisstankarna till förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord. Detta då media i flera år försökt att utmåla Motståndsrörelsen som just en terroristorganisation.

Men nu har kammaråklagare Henrik Olin, som leder förundersökningen, dementerat att omrubriceringen har något med Motståndsrörelsen att göra.

— Vi följer upp det, men jag kan säga att NMR-kopplingen är inte anledningen till omrubriceringen, säger Olin till SvD.

Istället handlar det om nya uppgifter som inkommit under utredningen som bland annat tyder på att den misstänkte kan ha haft flera måltavlor än psykiatrikern Ing-Marie Wieselgren.

— Det är en produkt av uppgifter som framkommit som lett till den rubriceringen och till den om förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord. Men med anledning av att det är ett antal utredningsåtgärder kvar, bland annat fler förhör, kan jag inte gå in på fler detaljer, säger han.

Det är bland annat måltavlorna i sig som gör att man nu utreder det som ett terrorbrott. Olin vill dock inte kommentera vilken typ av måltavlor det rör sig om.