Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.
Finsk polis

Fem gripna för terrorplaner i Finland

Misstänks för förberedelse till terrorbrott Polisen håller presskonferens.

21 års fängelse för “terrorattack” mot moské i Norge

BROTT. Den 22-årige norrmannen Philip Manshaus döms till 21 års fängelse och förvaring för mord och terrorbrott av tingsrätten. Han erkänner inte domstolens legitimitet men kommer inte att överklaga.

“Svensk” kvinna greps vid brittisk flygplats för terrorbrott – har nu släppts

STORBRITANNIEN. En 40-årig kvinna som i media beskrivs som ”svensk” greps på torsdagen vid flygplatsen Gatwick i London, misstänkt för någon typ av terrorförberedelse. Nu bekräftar dock brittiska myndigheter och svenska UD att hon släppts.

Två terrormisstänkta uzbeker släpps ur häktet

INRIKES. Två av de sex terrormisstänkta med ursprung i Centralasien har släppts ur häktet inför domen i målet som kommer på fredag. De två släppta misstänks för förberedelse till terrorbrott genom att samla på sig en stor mängd farliga kemikalier.

Rättegång mot terroråtalade främlingar inleds: “Hade allvarligt kunnat skada Sverige”

INRIKES. Idag inleds rättegången vid Solna tingsrätt mot de sex centralasiatiska män som misstänks för terrorbrott. Tre av dem misstänks ha planerat ett omfattande terrordåd och tillsammans med de övriga tre skickat pengar till jihadister som krigar åt IS i Syrien.

Åtal mot misstänkta Strömsund-terroristerna

INRIKES. I veckan kommer åtalet mot vad Säkerhetspolisen menar är Norrlands första islamiska terrorbrott.

Fler gripna efter halshuggningarna i Marocko

UTRIKES. Ytterligare fem personer har gripits efter de blodiga halshuggningarna på en norsk och en dansk student i Marocko.

Stor terrorinsats av polisen i Västsverige i natt

BROTT. En person har anhållits misstänkt för förberedelse till terroristbrott och vapenbrott efter en stor polisinsats i Göteborgsområdet. Flera andra personer har tagits in till förhör.

Terrordömd med tidigare utvisningsbeslut går idag fri – klagar på sin ”situation”

INRIKES. En terrordömd irakier med ett tidigare utvisningsbeslut är idag frisläppt, detta trots att Säpo ”befarar” att han kan begå framtida terroristbrott. ”Straffet” han istället fått är att han måste besöka en polisstation några gånger i veckan, någonting som hans försvarsadvokat nu överklagar.  

Ung brittisk man kritiserade homolobbyn på internet – döms för terrorplanering

STORBRITANNIEN. Efter att en brittisk man skrivit på Facebook att han bland annat vill ha ”raskrig” och att han inte vill ”leva i en bögvärld” döms han nu för att ha planerat terrorism.

Man anhållen misstänkt för förberedelse till terrorbrott

BROTT. En man i Uppsalatrakten greps och anhölls under söndagskvällen misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Mannen nekar till brott.

Muslimsk lärarstudent får fängelse för förberedelse till terrorbrott

INRIKES. Den muslimska lärarstudenten som åtalades den 7 april för förberedelse till terrorbrott har nu fått sin dom. Fem års fängelse för att ha införskaffat beståndsdelar till en bomb.

Ny terrorlag 1 april

INRIKES. Från och med 1 april införs en ny terrorlag i Sverige. Det kommer nu bli olagligt att resa eller utbilda sig i syfte att begå terrorbrott.