ALMEDALEN En man har gripits misstänkt för mordförsök efter att en kvinna knivhuggits mitt i Visby. Dådet skedde under den pågående Almedalsveckan, enligt uppgifter i närheten av Centerpartiets tält.

Enligt Aftonbladet fick polisen vid 13.50-tiden ett larm om en kvinna som blivit knivhuggen i Visby, mitt under den pågående Almedalsveckan.

Vittnen på plats ska ha sett hur kvinnan knivhöggs i halsen och att det skedde i nära anslutning till Centerpartiets tält, där partiledaren Annie Lööf skulle hålla en pressträff. Detta har dock skjutits upp nu med tanke på knivattacken.

En misstänkt gärningsman i 30-årsåldern ska ha gripits strax efter dådet, misstänkt för mordförsök. Polisen utreder just nu huruvida det kan finnas politiska motiv bakom dådet.

— I nuläget finns det preliminära uppgifter som säger att vi inte ser några politiska kopplingar. Men i den här kontexten vi befinner oss är det väldigt viktigt att ta reda på det, säger Ola Österling på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Enligt Österling finns inte heller något som tyder på att det finns fler gärningsmän eller att allmänheten behöver oroa sig.

— Det är inget förändrat säkerhetsläge, säger han.

Judinnan och ”sexrådgivaren” Katerina Janouch blev vittne till gripandet av mannen och berättar för Aftonbladet:

— Jag såg inte dådet, men efter såg jag en man som sprang runt hörnet från den där terrassen. Folk skrek och en rättrådig civilist sprang efter och tacklade in honom i en vägg och han föll mot marken, säger hon till tidningen.