KULTURMARXISM. BBC strök den klassiska patriotiska sången Rule Britannias text från sin promenadkonsertsfinal. Programproducenten Cat Lewis jämför texten i sången med ”vulgärnynazism”.

Tre antivita kulturmarxister: Cat Lewis för BBC (Foto: hennes Twitterkonto), Dalia Stasevska (Foto: finculuture.fi), Kehinde Andrews (Foto: stillbild Youtubevideo). Kollage.

Det brittiska public servicebolaget BBC Proms är en åtta veckor lång sommarsäsong tillägnad dagliga konserter vid bland annat anrika Royal Albert Hall i London.

The Proms” har varit ett kulturpolitiskt projekt sedan 1895 där fattigare människor ur arbetarklassen sedermera kunnat ges tillfälle att till kraftigt reducerade biljettpriser uppleva levande klassisk musik.

Sista konserten under säsongen är den mest eftertraktade att besöka. Det är ett mycket festligt tillfälle där Storbritanniens flagga ofta viftas under glada patriotiska rop och dito sång. Under Last Night of the Proms spelas alltid den klassiska patriotiska sången Rule, Britannia! som baseras på dikten med samma namn av James Thomson och tonsatt av Thomas Arne år 1740.

I år beslutade BBC att ta bort sången från den traditionsenliga sista konserten vid Proms med stöd av årets gästdirigent, Dalia Stasevska, en kvinna från Ukraina bosatt i Finland och som antingen är vit eller judinna, och som också är en stark anhängare av den våldsamma Black Lives Matter-rörelsen.

Efter protester från företrädare av kultur och tradition, återinsatte man stycket på programmet, men utan text. Musikstycket skulle endast framföras instrumentalt.Det var Storbritanniens första akademiske professor i så kallade svarta studier, Labourrasfrämlingen Kehinde Andrews som krävde att den ”rasistiska” gamla sången skulle minneshålas, eller åtminstone få en ny självkritisk titel: Land of Racism and Servitude (Landet för rasism och slaveri).

Världsfrånvänd antivitism
Professor Kehinde Andrews har länge varit av de ljudligaste antivita rösterna i Storbritannien. I juli 2018 sade han att den engelska flaggan bör tas bort från flygbolaget British Airways flygplan eftersom de med den flaggan i korstågen reste genom muslimska länder i vit makt-syfte att konvertera muslimerna till kristendomen.

Professorn i ”svarta studier” var inte medveten om att Storbritanniens flagga började användas 1801, medan korstågen är flera århundraden äldre.

Men den outsourcade BBC-producenten Cat Lewis var med på Kehinde Andrews falskt klingande noter, och beslutade till slut att Rule Britannia skulle framföras utan dess ”rasistiska slaveritext”.

Efter BBC:s beslut att ta bort texten till stycket hävdade Cat Lewis att textens rader Britons never, never, never shall be slaves (britter kommer aldrig, aldrig, aldrig att vara slavar) är ungefär detsamma som om ”nynazister” skulle ropa slagord som ”Vi kommer aldrig att tvingas in i en gaskammare”.

Anser verkligen de där britterna att det är okej att sjunga en 1700-talssång om att aldrig komma att förslavas, skriven medan Storbritannien förslavade och dödade miljontals oskyldiga, och anser de också att det är lämpligt för nynazister att ropa ”vi kommer aldrig att tvingas in i en gaskammare”, skrev hon på Twitter.

Lewis förklarade att hon anser att ”slaveri var Storbritanniens förintelse. Vi bör be om ursäkt för det på ett ordentligt sätt, och ändå har vi för närvarande inget minnesmärke över förslavade människor i Storbritannien. Vi bör inte fira slavägare.

Hon fortsätter med att argumentera för vit skuld:

Vi bör inte sjunga på ett dystert sätt att ”britter aldrig kommer att förslavas”, när vi var ansvariga för att förslava så många. Vi bör ha hymner som hyllar det som verkligen är bra med Storbritannien, som vi alla kan sjunga och detta kommer att bidra till att förena vårt land.

Cat Lewis bemöttes med uppskattning i systemmedier men raseri på sociala medier, och många där korrigerade hennes version av ”historien”:

Storbritannien hjälpte till att avskaffa slaveriet! Den här sången avståndstagande från slaveri!” kommenterade den tidigare parlamentsledamoten för Brexitpartiet, Martin Daubney och tillade att fröken/fru Lewis ”behöver en historielektion”.

Enligt lagen om avskaffandet av slavhandel från 1807, stoppade brittiska flottan ett uppskattat antal om 1 600 handelsfartyg – ofta ägda av judar – och befriade därmed ungefär 150 000 afrikanska slavar.

Mellan 1830 och 1865 förlorade ungefär 1 587 vita brittiska sjömän sina liv i deras kamp mot slaveriet, skriver Breitbart.

Enligt den brittiska tidningen Daily Mail har sittande premiärminister i Storbritannien, Boris Johnson, uttryckt motvilja mot BBC genom att säga att han vill att alla pinsamheter om angående Storbritanniens ”historiska skuld” måste upphöra. Både Tory- och Labourpolitiker har kritiserat public servicebolaget BBC för att censurera dessa påstådda ”rasistiska” ord i den klassiska sången.

Många röster har höjts för att Cat Lewis ska avskiljas från alla uppdrag vid BBC.

Att BBC Proms politiserats har blivit tydligare sedan den senaste orkestrerade främlingsinvasionens senaste våg till Europa inleddes 2015. Förra året gjorde den inbjudna kulturmarxistiska amerikanska mezzosopransångerskan Jamie Barton en kupp genom att under höjdpunkten för finalkonserten byta ut den brittiska flaggan mot regnbågs-bögflaggan.


  • Publicerad:
    2020-08-27 15:30