SKELLEFTEÅ. Under natten till fredagen har någon sprayat ”krossa homolobbyn” på fasaden till RFSL:s nya lokal i Skellefteå. Homolobbyn säger sig inte vara förvånade och väntar fler attacker i framtiden.

Någon gång mellan torsdag och fredag har någon sprayat ”krossa homolobbyn” utanför en lokal där RFSL ska öppna ny verksamhet i Skellefteå.

Enligt RFSL ska lokalen, som just nu renoveras och ska öppna i augusti, även tidigare attackerats med ”klistermärken med överkryssade pride-flaggor” på rutorna.

– Jag är inte förvånad. Vi väntar oss fler attacker, säger Jan Björkstrand, styrelsemedlem i RFSL Skellefteå.

Björkstrand tänker måla över texten under morgondagen och passar samtidigt på att bjuda in människor till deras tält på Trästockfestivalen som just nu pågår i Skellefteå för att ”visa stöd”.

I övrigt inväntar RFSL fastighetsägaren som måste komma hem från sin semester innan någon polisanmälan kan upprättas.

UPPDATERING:

Under fredagskvällen bestämde de lokala homoaktivisterna att hålla en manifestation utanför lokalen med tanke på ”attacken”. Dock blev man rädd för en petflaska med vätska i, men efter att polisen avlägsnat hotet kunde man fortsätta med manifestationen då man också passade på att skriva ”älska alla” över klottret innan man målade över det helt.

— Det är personer som jag tycker synd om som har en trång världsbild som har gjort det här. Vi står för allas lika värde och det är svårt att förstå hur någon kan vara emot det, säger Linnéa Wikman, en av aktivisterna på manifestationen.

Källor:
Attack mot RFSL i Skellefteå
RFSL:s lokaler i Skellefteå utsatta för klotterattack: ”Vi är inte rädda”


  • Publicerad:
    2016-07-22 22:30