LULEÅ. Under lördagen var det världspremiär för spektaklet ”Pride on ice” med RFSL i spetsen. Det hela gick av stapeln i Södra hamn i Luleå och samlade en brokig skara, alltifrån förvirrade tonåringar till Svenska kyrkan och samer.

Bakom spektaklet ”Pride on ice” låg homolobbyorganisationen RFSL. Foto: Nordfront.se.

Nordfront var på plats under lördagen då det var världspremiär för spektaklet ”Pride on ice”. Den så kallade festivalen arrangerades av RFSL och gick av stapeln ute på isen i Södra hamn i Luleå och samlade en mindre mängd individer av varierande slag – förvånansvärt få med tanke på de resurser homolobbyn förfogar över och det stöd dessa får i form av skattemedel.

Ett mindre antal homolobbyister intog Luleå under ”Pride on ice”. Foto: Nordfront.se.

Innan demonstrationståget avgick ekade de vanliga flosklerna om ”allas lika värde” och ”rätt att vara den man är” i Luleå från högtalarna på en tillfällig scen som hade byggts upp på isen. Den stora frågan är förstås om homolobbyisterna anser att flosklerna även gäller de som är kritiska till homolobbyns makt och subversiva arbete.

Även om det var nytt med en homofestival på is så hördes samma gamla floskler från homolobbyisternas scen. Foto: Nordfront.se.

En stund senare var det dags för alla deltagare att ställa upp i tåget för att tillsammans gå en bit på isen. Längst fram stod inte oväntat RFSL med en banderoll följda av en brokig skara, alltifrån förvirrade tonåringar till Svenska kyrkan, socialdemokrater och samer. Det snöade ymnigt och både stämningen och himlen var grå, trots att talaren och arrangörerna försökte göra gällande det motsatta i sitt regnbågståg.

Homolobbyister kämpade mot den norrbottniska snön under ”Pride on ice” i Luleå. Foto: Nordfront.se.


  • Publicerad:
    2018-03-10 17:30