HOMOLOBBYN. Luleå kommun satsar nu skattepengar på att hjälpa homolobbyn RFSL att starta ett ”regnbågscafé” för ”HBTQ-intresserade” barn. Satsningen drivs av kommunens ansvariga för fritidshemmen, samtidigt som fritidshemmens verksamhet utsätts för nedskärningar och stängs helt vissa dagar i veckan.

Homolobbyn RFSL ska tillsammans med Luleå kommun använda skattebetalarnas pengar till att driva ett HBTQ-café för barn i tonåren. I en första gåva från skattebetalarna ska 100 000 kronor satsas på projektet.

— Jag är jätteglad att caféverksamheten för unga HBTQ-personer kommit igång, säger Sofia Furberg från den likaledes skattefinansierade propagandaorganisationen RFSL.

— Jag hoppas många vill vara med, tar chansen och kommer till vårt Regnbågscafé i centrala Luleå, säger Åsa Lundmark som är enhetschef på ”Ung i Luleå”.

Ung i Luleå består trots sitt namn av vuxna anställda av Luleå kommun som ansvarar för fritidsgårdarna och för att barn ska ha politiker-godkända aktiviteter.

Enligt propagandan ska regnbågscaféet ”vara en trygg och inspirerande mötesplats skapad för och av unga HBTQ-personer 13–19 år.” Men i verkligheten är regnbågscaféet skapat av vuxna kommunanställda och vuxna inom homolobbyn RFSL. På sociala medier varnar kritiker för att projektet kan komma att utmynna till en mötesplats för grooming av barn, i sexuellt syfte.

Förutom att vara engagerad i homolobbyn jobbar Sofia Furberg även för den moderata lokaltidningen Norrbottens-Kuriren. Där skriver hon bland annat artiklar om ”levande föda”, en extrem vegansk diet som numera marknadsförs under den amerikanska benämningen ”raw food”. Dieten spreds till Sverige av ”holisten” Ann Wigmore, som jobbade som ”doktor i gudomlighet” vid ”Skolan för gudomlig metafysik” i Indianapolis.

På Kungsgatan i Luleå finns ett monument som hedrar de döda i Sveriges största terrorattentat, som planerades på Norrbottens-Kurirens redaktion. Sex makthavare dömdes för den våldsbejakande extremismen, bland andra Luleås polischef och åklagarchef och en journalist på tidningen. Fem Lulebor mördades i terrorattacken, varav två var barn, en 12-årig pojke och en 8-årig flicka.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-04-28 08:00