SIONISM. Islamiska staten tjänar sionisternas syften genom att destabilisera Mellanöstern och stärka Israels makt. Att förgöra IS vore ett stort misstag, erkänner en inflytelserik professor vid den israeliska tankesmedjan BESA.

lop_isis_jsil_israel

Anledningen till att västvärlden endast symboliskt bekämpar IS tycks vara att den islamiska staten behövs för sionistiska strategiska syften. Detta erkänner nu den inflytelserike professorn Efraim Inbar i artikeln ”The Destruction of Islamic State is a Strategic Mistake”.

Efraim Inbar

Efraim Inbar ser IS som ett användbart redskap för judiska intressen.

Artikeln publiceras under gårdagen på hemsidan tillhörande den israeliska tankesmedjan Begin-Sadat Center for Strategic Studies, BESA, som leds av nämnde Efraim Inbar. Tankesmedjan uppger sig sträva efter en ”realistisk, konservativ, sionistisk agenda i strävan efter säkerhet och fred för Israel”.

Centret består av strateger, akademiska experter och militär personal från Israel och samarbetar enligt egen utsago inte bara med Israels utrikes- och försvarsdepartement och sionistiska lobbyorganisationer utan också direkt med Nato.

Artikeln som sådan går ut på att ett försvagat, men fortfarande verksamt, IS gagnar judiska intressen och flera delar av artikeln kan tolkas som ett erkännande att IS är skapat med Israels hjälp.

Enligt Inbar är IS i vart fall ”ett användbart redskap” för att destabilisera länder som kan anses hota Israels ställning i Mellanöstern. Om IS krossas kommer detta leda till att länder som Syrien, Iran och Ryssland växer sig starkare varför västvärlden uppmanas att i princip skydda IS från att förgöras. Inbar skriver bland annat:

IS fortsatta existens tjänar ett strategiskt syfte. Varför hjälpa den brutala Assad-regimen att vinna det syriska inbördeskriget?

Ett förgörande av IS skulle uppmuntra iransk hegemoni i regionen, stärka Rysslands roll och förlänga Assads tyranni.

IS kan vara ett användbart redskap för att undergräva Teherans ambitiösa plan på dominans i Mellanöstern.

Ett fortfarande intakt IS skulle förutom att skydda Israel även fortsätta att bidra till att mångkulturella terrordåd sker på europeisk mark. Detta skulle dock, menar Inbar vars artikel också vänder sig till en västerländsk publik, kunna stävjas genom att IS förblir intakt men försvagad. Om IS tillåts existera kommer det bli enklare att identifiera muslimska terrorister, hävdar Inbar. Följande uppmaning ger Inbar västvärlden:

Västvärlden borde fortsätta sträva efter Islamiska statens försvagande, men inte dess förstörelse. Ett svagt men fungerande IS kan underminera kalifatets strävan bland radikala muslimer; hålla dåliga aktörer upptagna med varandra snarare än mot västerländska mål; och hindra Irans strävan efter regional hegemoni.

Ett svagt IS är att föredra framför ett förstört IS. IS är en magnet för radikaliserade muslimer i länder över hela världen. Dessa frivilliga är lättare mål att identifiera, vilket sparar underrättelsearbete.

Flera nationer har tidigare pekat ut Israel och USA som skyldiga till att ha skapat och IS och ha använt den som ett redskap i Mellanöstern-konflikter i syfte att gynna Israel. I västvärldens sionistiskt styrda mainstream-media har detta, när det ens kommit på tal, avfärdats som ”konspirationsteorier”. Tidigare hemligstämplade dokument från det amerikanska Försvarsdepartementet visar emellertid att man från Obama-administrationen både väntat sig – och önskat – ett islamiskt kalifat likt IS när man först började understödja oppositionen i Syrien:

Om situationen urartar så infinner sig möjligheten att ett deklarerat eller odeklarerat salafistiskt rike etableras i östra Syrien, och det är precis vad makterna som understödjer oppositionen önskar sig, för att isolera den syriska regimen, som ses som en strategisk del i den shiitiska maktaxeln.

USA-generalen Wesley Clark har tidigare erkänt att IS skapades av ”USA:s allierade” för att först sättas in mot Hezbollah (Israels fiender) och sedan kunna etableras i Syrien. Enligt Clark är det enda sättet att få tillräckligt stridsvilliga personer till USA:s hjälptrupper att satsa på ”fanatiker och religiösa fundamentalister”.

Källa:
”The Destruction of Islamic State is a Strategic Mistake”.


  • Publicerad:
    2016-08-03 22:01