UTRIKES. I ett TV-sänt tal under fredagen kallade den nordkoreanska diktatorn Kim Jong-Un den amerikanska presidenten Donald Trump för ”mentalt störd” och ”senil”. Vidare utlovade han historiens tuffaste motåtgärder mot USA.

Kim Jong-Un.

Det var i fredags under en TV-sänt tal som Nordkoreas ledare Kim Jong-Un kallade USA:s president Donald Trump för ”sinnesrubbad”.

Talet var ett svar på Trumps tal som han höll i FN:s generalförsamling tidigare under veckan där den amerikanske presidenten bland annat kallade Kim Jong-Un för ”Rocket man” och påpekade att USA kommer utplåna Nordkorea om det så krävs. Enligt den nordkoreanska ledaren var Trumps tal i FN ”världshistoriens grymmaste krigsförklaring”.

— Hans uttalanden har, i stället för att skrämma mig, övertygat mig om att den väg jag valt är den rätta och att det är den jag måste följa till slutet, sade Kim Jong-Un i sitt tal. Vidare sa han:

— Trump har förnekat existensen av och förolämpat mig och mitt land framför världens ögon. Vi komma nu överväga historiens högsta nivåer av hårda motåtgärder. De kommer slå Trumps alla förväntningar. Jag ska säkert och definitivt att tämja den mentalt störde och senile gamlingen med eld.

Kim Jong-Un kallade även Trump för en ”rädd hund” och han sa att det är såna hundar som ”skäller högst”.

— Han ska få betala dyrt för talet där han uppmanar till total förstörelse av Nordkorea, sa Kim Jong-Un och lovade att detta inte handlar om retoriska hot.

Ordkriget mellan Nordkorea och USA har trappats upp på sistone efter att Nordkorea utfört flertalet kärnvapentester samtidigt som USA drivit på långtgående internationella sanktioner mot landet.

Källa:
Kim Jong-un: Trump får betala dyrt


  • Publicerad:
    2017-09-22 10:30