Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

“Kunskapshus” mot “våldsbejakande extremism” kommer att byggas i fyra kommuner

Av Redaktionen, 2015-11-26
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Under torsdagen presenterade Mona Sahlin, samordnaren för ”våldsbejakande extremism”, en plan för hur särskilda ”kunskapshus” ska byggas upp i fyra kommuner i Sverige. I sedvanlig ordning drar Sahlin upp Motståndsrörelsen som ett exempel på en ”extremt våldsbejakande” organisation.

mona front klar

Under torsdagen meddelade den nationella samordnaren för ”våldsbejakande extremism”, Mona Sahlin, att särskilda ”kunskapshus” kommer att upprättas på fyra kommuner inom Sverige. Dessa så kallade ”kunskapshus” kommer att ha ”expertteam” redo för att hjälpa personer som vänder sig dit för att de har kännedom om någon eller några som kanske lockats av så kallade våldsbejakande miljöer. Dessa ”kunskapshus” kommer att byggas i Stockholm, Göteborg och Örebro och Borlänge.

— Det är de kommuner som har erkänt problemen, ser sina egna brister och vill komma längre, säger Sahlin i en intervju med Dagens Nyheter.

Och artikeln, som i mestadels handlar om terrorism med islamistiska förtecken, så lyckas Sahlin i sedvanlig ordning att dra in Motståndsrörelsen i sammanhanget. Sahlin menar att Borlänge kommun, där ett kunskapshus kommer att upprättas, utmärker sig då hon menar att det är en kommun där Motståndsrörelsen bedöms utgöra en risk.

— Svenska motståndsrörelsen har inlett det man kallar ”slaget om Dalarna”, ledaren sitter i kommunfullmäktige i Ludvika och man rekryterar aktivt bland unga. Även om olika extremgrupper har mycket gemensamt är det här en annan sorts utmaning än att jobba mot jihadisterna, säger hon.

Det Sahlin och hennes expertteam dock borde hålla reda på är fakta och bara det att hon säger att Motståndsrörelsens Pär Öberg är ledare över Nordiska motståndsrörelsen visar att hon och hennes expertteam inte har gjort ett grundligt researcharbete. Öberg är chef över Motståndsörelsens parlamentariska gren och inte över Nordiska motståndrörelsen, vilket är det som Sahlin åsyftar till i sin kommentar till DN.

Den nationella samordnaren önskar se att påbörjandet av bygget av dessa ”kunskapshus” startar senast i januari 2016. Lokala expertteam ska finnas i dessa hus och vara redo för att akut rycka ut om någon skulle visa tecken på radikalisering, menar Sahlin.

Källa:
Så ska Sahlin stoppa svenska IS-soldater


  • Publicerad:
    2015-11-26 09:30