REPRESSION. Aktivisten som verbalt konfronterade de misstänkta våldtäktsmännen på Gotland togs idag in på förhör av poliser i samband med att polisen gjorde en husrannsakan hos honom under söndagsmorgonen. Tidigare har poliser stoppat honom i hans arbetsbil och fabricerat falska brottsmisstankar.

Som Nordfront kunde avslöja var det var en av Nordiska motståndsrörelsens aktivister som verbalt konfronterade de invandrare som är misstänkta för gruppvåldtäkten mot en rullstolsburen kvinna på Gotland. Händelsen fångades på film och blev viral på Youtube med över 139 000 visningar i skrivande stund.

I Radio Nordfront-inslaget som kan höras ovan kunde aktivisten också berätta hur han i torsdags, dagen efter incidenten, blev trakasserad av poliser som stoppade honom när han körde bil och påstod att han var misstänkt för narkotikabrott och måste följa med till ett sjukhus för att göra tester.

Trots trakasserierna har aktivisten och andra aktivister från Motståndsrörelsen fortsatt att engagera sig på Gotland. Natten mot idag genomfördes till exempel en nattvandring, där polisförstärkningen från Stockholm sattes in mot nattvandrarna som radades upp mot en vägg och visiterades innan polisen tvingades släppa dem då de inte bröt mot någon lag annat än att en person i gruppen ska ha haft en kniv på sig.

Vid 6-tiden i morse genomförde dock Stockholmspoliser en husrannsakan hemma hos aktivisten som i samband med detta frihetsberövades och togs in på förhör. Polisen konfiskerade då även datorer som innehåller redaktionellt material då aktivisten är en av Nordfronts skribenter, vilket polisen inte får göra. Förutom datorerna beslagtog polisen också politiska flygblad.

Polisen har konsekvent vägrat att uppge vad aktivisten nu är misstänkt för. När Nordfront meddelade polisen att aktivistens datorer är redaktionellt och källskyddat material svarade polisen att åklagaren struntade i det och bestämt att datorerna ska granskas i utredningen, polisen vägrade också att meddela vem åklagaren är då Nordfront vill upprätta en anmälan mot denne.

Uppdatering: Aktivisten har nu släppts efter att polisen hållit förhör med honom. Polisen menade att man måste genomföra en husrannsakan, beslagta datorer och hålla förhör på polisstationen då någon ska ha knutit ett avspärrningsband runt en backspegel på en åklagares bil – eller något liknande.

Uppdatering 2: Trots att det verkar röra sig om en total icke-händelse är brottsrubriceringen ”förgripelse mot tjänsteman” samt ”hemfridsbrott”, rapporterar Hela Gotland som också tillägger att en till person tagits in på förhör och är misstänkt för samma ”brott”. Den ”utsatte” åklagaren heter Mats Wihlborg och var den person som fattade beslut om att de misstänkta gruppvåldtäktsmännen inte skulle häktas, vilket bland annat innebär att de kan stöta på sitt offer på stan, prata ihop sig inför en rättegång eller fly från Sverige och den svenska ”rättvisan”. En Nordfront-läsare påpekade också för redaktionen att Hela Gotland kallar händelsen för ett ”hot” mot åklagaren, fast ingen är misstänkt för brottet ”olaga hot” och det är ytterst oklart om något hot verkligen har framförts.

Nordfront återkommer så fort vi vet mer! Artikeln har censurerats av hänsyn till aktivistens familj.


  • Publicerad:
    2016-10-09 10:55