SKANDAL. Mona Sahlin har nu avgått efter att hon blev påkommen med att ljuga om en anställds lön för att hjälpa denne att köpa en lyxvilla för 10 miljoner kronor. Hennes roll som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism avslutas med omedelbar verkan.

Mona Sahlin är inte en svensk politiker: hon är en agent för främmande makt.

Hej då Fifflar-Måna!

Nordfront rapporterade igår om hur den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, Mona Sahlin, blivit påkommen med att ha skrivit ett falskt arbetsgivarintyg åt en före detta anställd. Sahlin ska ha ljugit om en anställds lön så att denne skulle kunna köpa en exklusiv bostadsrätt på Solsidan i Saltsjöbaden för 10 000 000 kr. Det rör sig om en man som tidigare varit anställd av Säpo och där bland annat arbetat som livvakt åt Sahlin som hon förra året rekryterade till sin arbetsgrupp.

Sahlin har skrivit ett arbetsgivarintyg åt mannen som efter arbetet åt Säpo även arbetade som polisinspektör en period innan han anställdes av Sahlin. I intyget påstår Sahlin att mannen tjänar 60 000 kronor i månaden för sitt arbete åt regeringen. Expressen har dock kommit fram till att mannen egentligen endast tjänar 43 000 kronor i månaden för detta arbete. Utöver lönen från regeringen intygade Sahlin att hon själv också betalat mannen 60 000 kronor i månaden för planering av hennes framtida personliga säkerhet.

Under onsdagseftermiddagen kom uppgifterna om att Mona Sahlin valt att avgå och att hon begärt att få avsluta sin roll som samordnare mot våldsbejakande extremism med omedelbar verkan. På regeringens hemsida står följande:

Mona Sahlin har i dag bett om att få avsluta sitt uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism med omedelbar verkan. Regeringskansliet har beviljat hennes önskan.

Mona Sahlin är sedan tidigare ökänd för sina svenskfientliga utspel och tobleroneaffären. Efter att ha blivit Socialdemokraternas mest misslyckade ledare på sin tid engagerade hon sig i Expos styrelse innan hon 2014 tilldelades jobbet som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.

Källa:
Mona Sahlin lämnar sitt uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism


  • Publicerad:
    2016-05-05 10:00