FÖRINTELSEBLUFFEN. Eric Striker rapporterar att förintelsemuseet Yad Vashem i Jerusalem hävdar att judar som ska ha mördats av nationalsocialisterna i själva verket lever och ger ”förintelseföreläsningar”.

Yad Vashem. Foto: USA:s försvarsdepartement.

Israels förintelsemuseum Yad Vashem i Jerusalem anses allmänt vara den främsta auktoriteten på ”förintelsen”, dess historia och bevarandet av dess minne.

Organisationen hävdar att den har miljontals dokument och vittnesmål som bevisar att 6 miljoner judar mördades under andra världskriget.

Miljontals namn på judiska individer som påstås ha mördats hyllas i museets ”namnsal”, som allmänheten också kan söka i genom museets förintelseofferdatabas. Ett vanligt svar till revisionister som ifrågasätter detta är att säga ”vart tog de vägen då?

Enligt Yad Vashems hemsida:

Yad Vashem, med dess samarbetspartners, har samlat och sparat namn och biografiska uppgifter på miljontals offer för den systematiska antijudiska förföljelsen under tiden för förintelsen (shoah). Nära fyra miljoner åtta hundra tusen av de sex miljoner judar som mördades av nazisterna och deras medbrottslingar hyllas här. Denna databas innehåller information beträffande förintelseoffer: De som mördades och några vars öden fortfarande måste fastställas.

Namnen på över en miljon offer är fortfarande okända – och tiden håller på att rinna ut. Det är vårt kollektiva moraliska ansvar att framhärda i våra ansträngningar att hitta namnen på dem och återupprätta deras identiteter.

Efter en liten och slumpartad sökning i Yad Vashems arkiv, kan National Justice rapportera att de efter att ha gjort en sökning på cirka 15 berömda förintelseöverlevare, listas fem uttryckligen som mördade, i några fall flera gånger.

Detta är bara toppen av isberget. Många förintelseöverlevare heter saker som Joe, Fred och Henry – förmodligen inte de namn de fick vid födseln. Många av kvinnorna har ändrat sina namn genom giftermål. Andra har bytt namn, särskilt sådana som har flyttat till Israel eller USA efter kriget.

Ändå, med allt detta i åtanke, är undersökningsresultaten chockerande.

Dario Gabbai
Dario Gabbai, som dog i mars 2020, blev berömd för att ha påstått sig ha tillhört Sonderkommando som hjälpte till med att gasa ihjäl judar i Auschwitz. Han avslöjades som bedragare 2012 av Dean Irebodd.

Gabbai, som föddes i Thessaloniki i Grekland 1922, listas i Yad Vashems arkiv som ”mördad” i Auschwitz, tre gånger.

Benjamin Lesser
Benjamin Lesser är grundare av Zachors förintelseminnesstiftelse. Lesser påstår sig ha överlevt Auschwitz, Buchenwald och Dachau, och turnerar för närvarande i USA och berättar förintelsehistorier. Han har varit en framträdande överlevare som ofta figurerat i media.

Enligt hans levnadsbeskrivning föddes han 1928 i Krakow, Polen.

I förintelseofferarkivet listas han också som ”mördad i förintelsen”. Källan som anges i databasen är vittnesmålet från en annan välkänd ”överlevare” som heter Rachel Verderber, som själv finns i offerarkivet!

Josef Salomonovic/Salomonowicz
Josef Salomonivic/Salomonowicz (polsk stavning) är en annan förintelsepersonlighet i medier. Han säger att han skickades till Auschwitz. Enligt hans vittnesmål, mördade nazisterna alla barn han kände, utom honom. Senare mördade nazistsoldater hans far genom att injicera fenol i hjärtat på honom, sedan hånade och skrämde de den då sexårige Josef med injiceringssprutan.

I sin levnadsbeskrivning skriver han att han föddes 1938 och bodde i Łódź-gettot i Polen. Han är också listad som ”förmodat mördad” – två gånger. Det finns flera ytterligare poster för en Josef Salomonowicz i Łódź-gettot född vid ungefär samma tid, som också kan vara han.

Vilken källa anges? En folkräkning av judar som bodde i Łódź som överlämnats till Yad Vashem av en grupp kallad ”Israeliska organisationen för före detta bosatta i Łódź.”

Margit Buchhalter Feldman
Margit Feldman (née Buchhalter), ännu en ”förintelseöverlevare” som är tillräckligt berömd för att hyllas vid namn av New Jerseys borgmästare Phil Murphy, dog enligt en rapportering av NBC News förra månaden på grund av coronaviruset.

Buchhalter hävdade hela sitt liv att hon lyckades överleva Auschwitz och Bergen-Belsen enbart genom att för nazisterna ljuga om sin ålder (18 istället för 15). Hennes föräldrar var Joseph och Theresa Buchhalter.

Hon föddes i Ungern och bodde där under andra världskriget. Hennes öde listas som ”mördad”; källan är en ”lista över mördade judar från Yizkor-böcker”.

Yitzhak Arad/Izak Rudnicki
Izak Rudnicki, född i Polen 1926, är en ”förintelsehistoriker” och ”överlevare” som bytte namn till Arad efter att ha flyttat till Israel.

Trots att han har arbetat som chef för Yad Vashem i 21 år (1972-1993) listas Arad/Rudnicki i arkiven som mördad i förintelsen. Ännu en gång används en godtycklig lista över judar från getton som bevis.

Historieförfalskning
Av detta lilla urplock av berömda judar att döma, är detta bara toppen av isberget.

Bortsett från oärligheten i att hävda att varenda jude i en förteckning över interner eller en folkräkning i ett getto sköts eller gasades ihjäl (i vissa fall upprepade gånger) verkar Yad Vashem inte ha särskilt bråttom att radera namnet på sin egen före detta chef från deras förteckning över offer.

Enligt museet dog 6 miljoner judar, 4,8 miljoner listas i denna databas, och 2 miljoner av dem hyllas i dess minnessal. Hur många judar har besökt platsen och sett sitt eget namn bland de döda?

Den mest känslokalla sidan av denna bluff är att det finns judar som söker i detta arkiv efter släktingar bara för att upptäcka att de mördades, när de i själva verket fortfarande kan vara vid liv.

Men det faktum att judar som har ägnat sina liv åt förintelseaktivism och ”utbildning” inte har brytt sig om att få sina egna namn borttagna från denna förment heliga lista över folkmordsoffer tyder på att fler människor kan vara med i detta bedrägeri än de människor som driver Yad Vashem.

Artikeln ursprungligen publicerad på National Justice.

/Eric Striker


  • Publicerad:
    2020-05-07 13:00