TERRORSTATEN ISRAEL. Nya offensiva terrorvapen framställs nu i Israel som ska kunna nå överallt i regionen. Även rymden ska tas i anspråk av den judiska skurkstaten.


Foto: Twitter/Benjamin Netanyahu

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger att landet utvecklar ”offensiva missiler” kapabla att anfalla överallt i regionen. Med det avses även Iran. Israel hävdar också att man ska skicka upp mikrosatelliter i rymden.

Det var på måndagen som Netanyahu i ett tal som handlade om Israels framåtskridande rymdsatsningar och militära utveckling berättade om verksamheten. Netanyahu besökte IAI, ett företag inom Israels flyg- och rymdindustri. Det är detta företag som enligt Netanyahu nu utvecklar de offensiva missilerna, tillsammans med vapensystem ”med särskilda förmågor som inget annat land har”.

Missilerna ”kan nå vartsomhelst i regionen och vilka sorts mål som helst. Detta är den offensiva Israeliska makt som är mycket viktig för oss på alla områden”, sade Netanyahu.

”Rymden är en stor sfär”
Vid sidan om denna vapenteknik syftar Israel till att expandera sin närvaro i rymden genom att skicka upp så kallade mikrosatelliter, sade Netanyahu, medan han höll upp en attrapp som föreställde en sådan mikrosatellit. Sådana mikrosatelliter anses kunna bestå av en vanlig smarttelefon med speciellt utformade appar och sensorer samt ett hölje som skyddar telefonen från kosmisk strålning.

— Rymden är en stor sfär som staten Israel nu träder in i, sade han.

Premiärministerns uttalande kommer samtidigt som situationen i hela Mellanöstern fortfarande är väldigt spänd. Under året som gått har Israel upprepade gånger anfallit grannländerna Palestina och Syrien, med hänvisning till påstådd förekomst av proiransk milis och iranska trupper i Syrien.

En av Israels attacker resulterade i en oavsiktlig nedskjutning av ett ryskt spaningsplan i vilken besättningen dog. Moskva lade hela skulden för incidenten på Israel och landets militära verksamheter i Syrien. Sedan dess har Ryssland försett den syriska regeringen med modernt luftvärn av typen S-300.

Källa:
Israel developing ‘offensive missiles’ that can reach ‘anywhere’ in the Middle East – Netanyahu


  • Publicerad:
    2018-12-18 11:00