UTRIKES. I Österrike har den regerande alliansen av kristdemokrater och socialdemokrater beslutat att införa ett ”integrationspaket” som bland annat innehåller ett förbud mot muslimska kännetecken.

Österrikiska politiker vill inte se burkor och koraner på landets gator.

I Tyskland har muslimer använt Koranen för att rekrytera medlemmar till diverse islamistiska grupper, bland annat till Islamiska staten.

Nu tar Österrike efter, på in initiativ av landets utrikesminister, och förbjuder spridandet av Koranen på allmän plats. Förbudet innefattar även bärandet av den heltäckande slöjan burka.

Kvar i landet befinner sig även 50 000 avvisade asylsökande, som nu får erhålla 1 000 euro istället för de tidigare 500 euro, bara de lämnar landet. För de som ändå blir kvar och beviljas asyl, blir någon form utav välgörenhetsarbete obligatoriskt för att kunna ta del av hela bidraget. Dessutom tvingas de gå kurser för att lära sig tyska och ”västerländska värderingar”.

Tidigare har även vissa städer i grannlandet Schweiz genomfört liknande åtgärder, vilket man menar har stoppat tillväxten av muslimska grupper som sympatiserar med terroristorganisationer.

Källa:
Österrike förbjuder burka och distribution av Koranen


  • Publicerad:
    2017-03-30 19:55