SKOLA. Medströmsmedia väljer av politiska skäl bort att rapportera relevant information, även beträffande vardagshändelser på landets skolor.

Polisen körde på fredagen till Nyvångskolan i Dalby, Lunds kommun, efter att skolpersonal klockan 13.36 larmade om våld på skolan.

Två grupperingar med omkring tio pojkar bråkade och enligt polisen ska järnrör ha använts, skriver Sydsvenskan. Lärare lyckades sära på pojkarna innan polisen kom till skolan.

Ingen person behövde förras till sjukhus men polisen konstaterade att bråket innefattade våld i någon form. En anmälan om misshandel är därför upprättad och polisen har beslagtagit minst ett järnrör.

På skolans intranät har den vikarierande rektorn Charlotte Tambour skrivit ”Vi har hanterat händelsen enligt våra rutiner och i samarbete med polisen. Vi har vidtagit åtgärder med syftet att vara trygghetsskapande för eleverna.”

Elever berättar själva för Nordfront
Elever på skolan berättar för Nordfront att det visserligen fanns ett järnrör men att det inte användes av någon elev. Polisen tog det ändå. De säger också att det var överdrivet att kalla på polis men att lärarna nog gjorde det för att visa att det råder nolltolerans mot våld på skolan.

Vad Sydsvenskan låter bli att rapportera är bråket var rasligt uppdelat. De två grupperingarna bestod av ett ”högljutt” gäng invandrarpojkar och ett svenskt gäng.

Eleverna som vände sig till Nordfront gjorde detta för de tyckte själva att det var fel att det inte stod något om invandrare i Sydsvenskans notis eftersom konflikter mellan svenskar och invandrare är ett vanligt problem på skolan.

Källa:
Bråk med järnrör mellan högstadieelever på Nyvångskolan i Dalby


  • Publicerad:
    2018-11-17 19:00