SEXUALBROTT. En 27-årig man i Texas som fått namnet ”monsterpappan” i pressen döms nu till 244 års fängelse för att ha våldtagit och skadat sin en månader gamla dotter.

”Monsterpappan” Patricio Medina döms till 244 års fängelse.

Den 27-åriga Patricio Medina dömdes i veckan av en domstol i sin hemstat Texas i USA till sammanlagt 244 års fängelse, rapporterar Daily Mail. Han kommer att behöva avtjäna minst 80 år av straffet innan det kan bli aktuellt med villkorlig frigivning.

Den 14 mars 2014 larmades polisen till den nu 27-åriga Patricio Medinas hem i Waco i Texas, USA, efter att ha fått tips om att ett nyfött barn farit illa. Vid ankomsten fann de Medina hög på metamfetamin och den nyfödda dottern svårt skadad.

Medina greps direkt och erkände under förhör att han under sitt drogrus blev arg på flickans mamma och därför gav sig på deras en månader gamla dotter, varvid både benen och revben bröts på flickan. Han har sedan dess suttit häktad.

Under tiden i häktet erkände han för en medintagen att han även våldtagit sin nyfödda dotter, något den medintagne vittnade om när rättegången hölls nu i veckan, skriver Waco Tribune-Herald.

Även mamman till flickan, Lisa Montoya, misstänks för brott för att ha övergett och utsatt sin dotter för fara. Genom att inte rapportera övergreppen och misshandeln till polisen anses hon ha utsatt flickan för livsfara.

Vid rättegången yrkade åklagarna Gabrielle Massey och Jennifer Jenkins på livstidsstraff för Patricio Medina. De menade att flickan levt i ett ”rent helvete” under sin korta tid med föräldrarna.

— Allt det där barnet behövde var kärlek och säkerhet. Mannen som skulle ge henne det visade i stället hur hemsk världen kan vara, sa Gabrielle Massey under sin slutplädering.

I en svensk domstol hade motsvarande brott gett en påföljd om fängelse i lägst sex månader och högst sex år.

Den lilla flickan har nu hunnit bli fyra år och uppges må bra. Hon adopterades av en familj som inte har någon som helst relation till Patricio Medina och Lisa Montoya.

Källa:
Father, 27, is jailed for 244 years for raping his newborn daughter during ’a meth-induced haze’ and breaking her ribs and legs


  • Publicerad:
    2018-10-18 11:35