POLITIK. Sverigedemokraterna har nu tappat ett riksdagsmandat efter att en av partiets riksdagsledamöter blivit en politisk vilde.

Det är Jimmie Åkessons svärmor, Margareta Larsson, som tidigare företrätt Sverigedemokraterna i Sveriges riksdag som nu gått ut med att hon lämnar sitt parti och blir politisk vilde i riksdagen. Anledningen till avhoppet är den osunda internkulturen inom SD där alla som hotar partiledningens makt eller är för nationalistiska utesluts ur partiet.

— I och med att man har en sån här ledarstruktur så frodas en sådan oerhörd rädsla bland medarbetare och ledamöter. Man går och vaktar på varandra, man vågar inte prata med varandra – för när som helst kan ledningens springpojke komma in på kontoret, säger Larsson till Expressen.

Det är framför allt SD-politikerna Mattias Karlsson och Richard Jomshof som Larsson är kritisk till. Karlsson ses av många som SD:s ”chefsideolog” och den person som är ansvarig för partiets liberalisering och nya ”socialkonservativa” och ”antirasistiska” hållning.

Larsson har låtit sig intervjuas av journalisten David Baas som därmed blev först med nyhten i en artikel som publicerades på Expressen som han arbetar för. Tidigare har Baas skrivit för Expo och han har även för Expressens räkning ägnat sig åt att hetsa mot nationella i uthängningsartiklar.

Källa:
Jimmie Åkessons svärmor lämnar partiet


  • Publicerad:
    2015-09-30 22:20