SIONISM. Den spanska kommunen Pamplonas bryter all kontakt med skurkstaten Israel på grund av det pågående palestinska folkmordet. Israel menar dock att en antijudisk inkvisition som skedde i Spanien för över 500 år sedan är den verkliga anledningen.

Påståendet kommer från Israels ambassad i Madrid: Spaniens officiella antisemitism härstammar från den spanska inkvisitionen som pågick under 1400-talet.

”Navarra 1498: Judarna kastas ut. Pamplona 2018: De förbjuds komma in”, skriver talesmannen för Israels ambassad. Den 19 juni motionerade Pamplona om en krav på ”militärt embargo” riktat mot Israel och som har lett till ett beslut om frysning av ”relationerna” med Israel.

Judarna drevs som en del i inkvisitionen ut från vad som idag är det spanska området Navarra. Inkvisitionen var en antijudisk kampanj och innebar förföljelse av judar och vissa grupper av kristna och icke-kristna som den katolska kyrkan och det spanska kungahuset påbörjade 1492. Inkvisitionen rensade bort några av den tidens starkaste judiska fästen. Att referera till inkvisitionen i dagens politiska samtal beträffande relationer mellan Israel och Spanien är ovanligt bland israeliska diplomater, skriver Jerusalem Post.

Navarras parlament har beslutat att frysa sina relationer med Israel ”tills det landet slutar med sin policy med kriminellt förtryck mot Palestinas folk”. Men den slutgiltiga versionen av den officiella hållningen till Israel gick inte så långt att den krävde ”bojkott av israeliska varor, stöd för bojkott, deinvesteringar i landet och sanktioner riktade mot den judiska staten” vilket resolutionen föreslog innan beslut fattades. Därför kommer resolutionen troligtvis inte att leda till några reella konsekvenser för Israel. Men på Pamplonas officiella nätplats skriver man att kommunen stödjer det regionala parlamentets beslut från förra månaden att ”det civila samhället har rätt att använda bojkott som ett civilt och icke-våldsamt verktyg för att visa solidaritet med Palestina”.

Israels ambassad skriver på Twitter att ”Navarra var sist på den iberiska halvön att kasta ut judarna från sitt område och Pamplona första kommunen att förklara judar ovälkomna”.

Israels utrikespolitiska talesman Emmanuel Nahshon instämmer i kritiken och skriver på Twitter: ”Att kasta ut israeler och stödja Pamplonas rasistisk bojkott är 1492 i 2018 års upplaga.”

ACOM, en pro-semitisk lobbygrupp med bas i Madrid, fördömer Pamplona för deras antisemitism, men noterar nöjt att resolutionen innebär ett misslyckande i försöket att bojkotta Israel eftersom en direkt uppmaning till sådan bojkott utelämnades ur motionen av rädsla för juridiska konsekvenser.

Tribunaler i Spanien, inklusive landets högsta domstol, har ogiltigförklarat 16 liknande kommunalt godkända motioner om bojkotter mot Israel. Ytterligare sju kommuner har skrotat sina egna motioner efter hot om stämningar från den judiska lobbygruppen ACOM.

De israeliska diplomaterna kan dock ha fog för sina jämförelser med den spanska inkvisitionen, som enligt flera historieskrivare hade som huvudsyfte att rensa bort judar som infiltrerat den katolska kyrkan – en infiltration som judarna idag har varit mer framgångsrika med. Det tydligaste tecknet på det är valet av den nuvarande kontroversielle befrielsegeologiskt utbildade påven Franciskus, (Jorge Mario Bergoglio) som med sin globalistiska vänsterpolitik skapar allt större splittring inom den katolska kyrkan.

En anonym amatörforskare publicerade för något år sedan en lista på 359 verifierade tillfällen då judiska populationer har drivits ut från 87 länder och städer. I maj i år publicerades en ännu längre lista om 1 030 påstådda sådana historiska händelser. Oavsett hur många tillfällen det faktiskt rör sig om, är de åtskilliga.

Den lilla bloggen Esau Today skriver att en människa som blir dömd för ett brott ibland kan ha fog för att skylla detta på en konspiration, hat eller misstänksamhet mot dennes person. Men att det skulle vara andras fel eller rasism som är orsaken till att han hundratals gånger döms till förvisning för kriminell och subversiv verksamhet är knappast troligt. Lokalsamhällen och myndigheter i Spanien verkar, liksom under tiden före inkvisitionen, alltmer vakna och arbeta för politiska åtgärder som ska kunna skapa mer harmoni i världen.

Källor:
Israeli diplomats bring up Inquisition while protesting anti-Israel votes in Spain
Anon Proves That Jews Were Expelled from at Least 359 Locations
Edomite Expulsion from 87 Locations Over 350 Times


  • Publicerad:
    2018-06-28 13:30