DJURPLÅGERI. En man har dömts till två månaders fängelse efter att han stängt in en katt i en påslagen frys i tio minuter. Mannen dömdes även för övergrepp i rättssak efter att han hotat en kvinna på Facebook för att hon polisanmält djurplågeriet.

En man i 25-årsåldern i Falkenberg har dömts till två månaders fängelse för djurplågeri och övergrepp i rättssak. Mannen ska ha stängt in en katt i en påslagen frysbox och haft katten instängd i över tio minuter, något som skadat den allvarligt.

Mannen dömdes först till tre månaders fängelse i tingsrätten men han överklagade domen till hovrätten som sedan sänkte straffet till två månaders fängelse.

I domen står det följande:

Den brottslighet mannen gjort sig skyldig till är allvarlig. När det gäller instängandet av katten i frysen visar han på en total hänsynslöshet mot djuret.

Den 25-årige djurplågaren åläggs också ett förbud om att han varken får skaffa eller ta hand om djur. Förbudet gäller för alla slags djur och det gäller tills vidare.

Länsstyrelsen motiverar sitt beslut med att mannen saknar förmåga att ta hand om djur. De menar att händelsen med katten kan upprepas om han får fortsätta att ha hand om djur. Han får dock vara i närheten av djur och han får till exempel klappa en okänd hund. Däremot får han inte rast, utfodra, vattna, vårda, sköta, transportera eller träna med djur.

Mannen dömdes även för övergrepp i rättssak då han ska ha hotat en kvinna på Facebook för att hon polisanmält djurplågeriet. Enligt domen var det uppenbart att övergreppet var kopplat till polisanmälan.

Källa:
Man stängde in katt i frysbox i tio minuter


  • Publicerad:
    2015-06-10 20:35