STORBRITANNIEN. Theresa May tillträder som ny premiärminister i Storbritannien efter avgående David Cameron. May beskrivs som en ”frisk fläkt” och hon vill minska migrationen till landet.

Theresa May, Storbritanniens nya premiärminister.

Theresa May, Storbritanniens nya premiärminister.

Theresa May tillträder, som andra kvinna någonsin på sin post i Storbritannien, som premiärminister efter den avgående David Cameron. Efter det kaos som rått kommer nu May som beskrivs som en ”frisk fläkt”. Hon har tidigare visat framfötterna som landets inrikesminister.

Theresa May har tidigare lanserat en kampanj med ”åk hem”-bilar för att skrämma iväg illegala invandrare. Detta genom stora skyltar med uppgifter om hur många invandrare utan uppehållstillstånd som hade skickats hem senaste veckan samt information kring praktiska detaljer gällande hemresa för de invandrare som lämnar landet självmant. Den nya premiärministern vill minska migrationen till Storbritannien och har redan i förväg slagit fast att ”Brexit betyder Brexit” och att det inte blir aktuellt med någon ny folkomröstning gällande EU-medlemskapet.

Britternas önskan om att lämna EU beror till stor del på missnöje mot den ökande globaliseringen och den negativa utveckling som skett och med det i bakhuvudet förutspås May av många bli rätt person på plats.

Utöver sin tydliga ställning gällande migrationspolitiken, anses hon bland annat ha en mer liberal inställning till socialpolitiken än sin företrädare Cameron samt att hon vill införa en mindre strikt finanspolitik.

De konservativa har länge krävt en tuffare migrationspolitik. En av dessa är parlamentsledamoten Geoffrey Clifton-Brown som verkar nöjd med utvecklingen i landet.

– När folket röstade för att lämna EU röstade man även för att ta tillbaka kontroll över sina gränser och sin migration, säger han och menar att Storbritannien nu, med Theresa May i spetsen, kommer försöka stoppa lågutbildad arbetskraftsinvandring från EU.

Källa:
En politiker av sin tid


  • Publicerad:
    2016-07-13 10:00