MÄNNISKOHANDEL. Polisen sprängde under tisdagen en zigensk tiggarliga som varit verksam i Sydsverige. Sju personer har anhållits misstänkta för människohandel, samtidigt som tre män i Bulgarien har häktats i sin frånvaro.

Under tisdagsmorgonen genomförde polisen ett stort tillslag mot organiserat tiggeri i Kronobergs och Kalmar län. Sammanlagt greps tio personer, varav sju nu har anhållits misstänkta för människohandel. Samtidigt har tre män hemmahörande i Bulgarien häktats i sin frånvaro vid Växjö tingsrätt – två av dessa sitter gripna i sitt hemland sedan tidigare.

Fallet började uppdagas i april i år då en 57-årig bulgarisk man hittades svårt misshandlad i ett dike utanför Växjö. Han hade utsatts för den synnerligen grova misshandeln efter att ha vägrat tigga åt sina ”uppdragsgivare”, som förmått honom att åka till Sverige med löfte om arbete. Bland annat ska gärningsmännen ha försökt dra ut 57-åringens tänder.

Mattias Sigfridsson, chef för polisregion Syds sektion mot grov organiserad brottslighet, säger att ligan under åren 2016 och 2017 har omsatt miljonbelopp. Kronobergspolisens presstalesperson, Robert Loeffel, betonar att det kan röra sig om ett av de största ärendena hittills i Sverige när det gäller organiserad människohandel. Totalt har man identifierat ett tjugotal ”brottsoffer” som tvingats tigga.

Det folkfientliga etablissemanget har länge målat upp det organiserade tiggeriet som en ”rasistisk myt”, men har på senare tid blivit tvungna att erkänna problemet allteftersom det blivit mer utbrett. Som Nordfront tidigare skrivit röstade Vellinge kommunfullmäktige i september ja till ett lokalt tiggeriförbud, bara för att sedan bli överkörda av länsstyrelsen i Skåne som upphävde beslutet.

Dessutom dömdes nyligen två zigenska tiggarchefer för människohandel nyligen, efter att ha organiserat tiggeri i bland annat Ludvika. Detta kom efter att Ludvikas kommunfullmäktige avfärdat en motion från Nordiska motståndsrörelsens representant Pär Öberg om krafttag mot organiserat tiggeri med att sådant inte existerar i kommunen.

Källa:
Tvingades tigga i Sverige – miljonbelopp har lämnat landet


  • Publicerad:
    2017-12-05 23:00