USA. Den hyllade svarta homosexuella mannen Jeremiah Harris anklagas nu för att ha utfört analt samlag och sexuella övergrepp mot flera minderåriga pojkar.

Jeremiah Harris är stjärnan i Netflix dokumentserien Cheer. Han har drabbats av nya åtal som härrör från sexuella övergrepp på över ett dussin pojkar. Några av dessa pojkar är så pass unga som 13 år gamla.
Harris är en manlig hejarklacksledare som är öppet och stolt homosexuell. Media har hyllat honom och i början av 2020 kallades han ”en svart homosexuell ikon vi behöver” av Black Entertainment Television. Medierna har också presenterat Harris som en intersektionell hjälte, banbrytande på uppdrag av ”svarta homosexuella idrottare.”

I september förra året grep polisen Harris för hans aggressiva gromning av unga pojkar, både över internet och vid hejarklacksevenemang. FBI var tvungna att agera efter att frustrerade föräldrar till 13-åriga tvillingar stämde Harris i civil domstol för sexuella övergrepp mot deras barn. De senaste anklagelserna mot Harris kommer efter att han erkände för utredarna att han hade anal sex med en 15-årig pojke när han arbetade som tränare för Cheer Athletics 2019.

Hejarklackning har alltid uppfattats som en av de mest homosexuellt vänliga sporterna. Stämningsansökan mot Harris hävdar att sexuella övergrepp är utbredd inom idrotten och att det inte finns
någon tillsyn eller att några bakgrundskontroller görs på män som arbetar med ungdomarna i branschen. Cheer tilldelades flera Emmys efter att Harris greps och omfattningen av hans rovgiriga agerande blev
känt. För TV- och filmindustrin verkar HBTQ propagandavärdet i Cheer uppväga den negativa publicitet som ofta följer med att barn har blivit ofredade. År 2003 vann regissören Roman Polanski en Oscar för
förintelsefilmen Pianisten trots att Polanski hade flytt USA 1977 efter han blivit dömd för våldtäkt på en minderårig flicka.

Harris beordrades till fängelse tills rättegången börjar av domare Heather McShain.

Ursprungligen publicerat på National Justice


  • Publicerad:
    2021-01-11 01:50