Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

SVT fälls för avståndstagande från Åkesson i valdebatt

INRIKES. Granskningsnämnden fäller nu SVT för att man i en kommuniké tog avstånd från ett uttalande som SD-ledaren Jimmie Åkesson gjorde i förra årets slutdebatt inför valet. 

Hård kritik mot det svenska valsystemet i OSSE:s rapport

DEMOKRATUR. För första gången har valobservatörer från OSSE granskat ett val i Sverige. I sin rapport riktar valobservatörerna skarp kritik mot systemet med öppna valsedlar och partiernas hemliga finansiering.

Kristersson (M) vill bilda regering med Kristdemokraterna

SVENSK POLITIK. I en presskonferens på förmiddagen har Ulf Kristersson (M) meddelat att han vill bilda en regering bestående av Moderaterna och Kristdemokraterna.

Göran Persson: “M och KD bildar regering med passivt stöd av SD”

POLITIK. Före detta statsministern Göran Persson (S) tror att Moderaterna och Kristdemokraterna kommer att bilda den nya regeringen med Ulf Kristersson som statsminister och med passivt stöd av Sverigedemokraterna.

Oklart parlamentariskt läge efter valet

VALET. När 6002 av 6004 valdistrikt i landet har räknats står det klart att varken Alliansen eller det rödgröna blocket får egen majoritet i Riksdagen och att SD förstärker sin vågmästarroll.

Afrikansk pedofil på riksdagslistan för Moderaterna i Västmanland

VALGRANSKNING. För knappt 13 år sedan dömdes pedofilen Issa Blom, tidigare Issa Bihi, för sexuella övergrepp på sina två minderåriga döttrar, men står idag på valsedeln till riksdagen för Moderaterna i Västmanland.

Tjuv och narkoman kandiderar för Vänsterpartiet i Kalmar

VALGRANSKNING. Vänsterpartiets främsta kandidat i valet till Kalmar läns landstingsfullmäktige i kommunerna Borgholm och Mörbylånga har vid upprepade tillfällen dömts för bland annat stölder och narkotikabrott.

Polisen varnar: Olagligt att sälja sin röst till valet

INRIKES. Flera personer har försökt att sälja sin röst i den kommande valet på sociala medier. Polisen går därför nu ut med en officiell varning om att detta är olagligt och kan leda till fängelsestraff.

Beställ taxi till vallokalen när du ska rösta på Nordiska motståndsrörelsen

SAMHÄLLE. I flera norrländska kommuner ordnas det skjuts till vallokalerna. I Härjedalen ordnar kommunen taxi åt dem som inte på andra sätt själva kan ta sig till vallokalen på valdagen. — Vi brukar ha den här servicen, men det är få som utnyttjar den, säger socialdemokraten Lars-Gunnar Nordlander som är ordförande i valnämnden i Härjedalen. […]

Viktig information för dig som bott utomlands i 10 år eller mer och vill rösta

VALET 2018. Nordic Frontier’s medarbetare Michael Hovila rapporterar att svenska medborgare som bott utomlands i 10 år eller mer själva måste vidta åtgärder för att kunna rösta i valet. Många röstberättigade riskerar att hamna utanför systemet. För mer än tio år sedan flyttade jag utomlands, och har röstat i varje val sedan dess. Normalt sätt […]

Centerpartiet satsar på valmaterial på arabiska och somaliska

POLITIK. Centerpartiets strategi för att locka till sig fler väljare i höstens val är att dela ut valmaterial på flera språk, bland annat arabiska, somaliska, kurdiska och persiska.

Nu föreslås samarbete mellan MP och F! för att klara riksdagsspärren

POLITIK. När valet närmar sig och både MP och F! riskerar att hamna utanför riksdagen föreslår två vänsterdebattörer ett valtekniskt samarbete mellan partierna.

VALFUSK i Kungälv!

KORRUPTION. I ett fall av uppenbart valfusk avslår Kungälvs kommun Nordiska motståndsrörelsens ansökan om att få sätta upp ett valtält i Västra parken. Kort därefter ansöker samtliga kommunfullmäktiges partier om samma plats och ger sig själva tillståndet!

Nordiska motståndsrörelsens valtidning

INFORMATION. Nu kan även du ta del av den tidning som sprids av Motståndsrörelsens aktivister runt om i landet inför valet.

Riksdagspartiernas valbudgetar 2018: Över 300 miljoner läggs på valet

VALÅR. Riksdagspartierna lägger över 300 miljoner kronor på valet, mestadels på annonsering. Mest lägger Socialdemokraterna som ämnar spendera minst 100 miljoner kronor.