Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Tim Pool: Trump hade rätt och svensk media går inte att lita på

Av Redaktionen, 2017-03-09
redaktionen@nordfront.se

MEDIA. Den uppmärksammade amerikanske journalisten Tim Pools Sverigeresa är över och trots mainstreammedias försök att använda honom till sin egna agenda så säger han i sin sammanfattande video att Trump hade rätt om Sverige och att ”svensk” media inte går att lita på.

Tim Pool är en uppmärksammad amerikansk journalist som tidigare bland annat har rapporterat från krig i olika delar av världen. Han tog nyligen emot ett erbjudande från Infowars Paul Joseph Watson om att åka till Sverige för att undersöka problemen med kriminalitet i kölvattnet av främlingsinvasionen. Detta efter att en infekterad debatt blossat i amerikansk media och på sociala medier huruvida Sverige verkligen har problem med invandrarbrottslighet eller ej.

Pool ville undersöka saken med egna ögon och tog emot en summa pengar av Watson som donation till resan, något som förargade vissa vänsterliberala debattörer och journalister. Förutom att anklaga Pool med diverse konspirationsteorier och välkända epitet så försökte de även förmå honom att bedra Watson genom att skänka bort hans donation till ”välgörenhet för flyktingar” eftersom de menade att det ändå inte finns något att se i Sverige.

Under sin vistelse i Sverige har han intervjuat alltifrån kommunalråd i Malmö, till den judiske journalisten Chang Frick, svenska poliser och helt vanliga medborgare. Den kanske mest uppmärksammade händelsen under hans besök var när han i Fricks sällskap och under poliseskort fick fly från den mångkulturella Stockholmsförorten Rinkeby.

Mainstreammedia i Sverige uppmärksammade tidigt Pools besök och tryckte väldigt mycket på hans slutsats om att Malmö åtminstone inte är lika kriminellt som hans hemstad Chicago. Att Chicago har varit ett mångkulturellt ”paradis” under en betydligt längre tid än Malmö är dock en slutsats som etablissemanget inte verkade vilja dra.

Nu är dock Sverigeresan slut för Pools del och i hans sammanfattande video ger han USA:s president Donald Trump rätt i att Sverige har fått uppleva brottslighet man aldrig hade kunnat tänka sig tack vare massinvandringen. Han tar upp den ökande brottsligheten, framförallt dödsskjutningar, granatattacker och sexualbrottslighet såsom våldtäkter och sexuella övergrepp vid festivaler.

Pool menar vidare att ”svensk” media inte går att lita på och tar upp flera tillfällen där de citerat och översatt honom felaktigt för att det han säger ska gynna deras egen agenda. Han säger också att Sverige är ett ”socialt obekvämt” land med åsiktskorridor, politisk korrekthet och ett folk som inte törs säga sin mening av rädsla för repressalier. Som exempel upplevde han att vissa personer var så rädda för att säga sanningen om situationen i landet att de ljög för honom.

Se Tim Pools sammanfattning av sin Sverigeresa nedan:


  • Publicerad:
    2017-03-09 06:00