SVERIGE. Nordfront har varit i kontakt med en flicka som under Malmöfestivalen blev antastad inte bara en kväll utan två. Hennes kompis blev dessutom nedslagen under en konsert då en invandrare blev arg när hon råkade trampa på dennes fot.

Nordfront har under sommaren rapporterat om festivaler som ägt rum och hur de alla har präglats av sexuella övergrepp av olika karaktär. Mellan den 12-19 augusti anordnades Malmöfestivalen i centrala Malmö. Festivalen säger sig vara Sveriges äldsta festival och drog igång redan 1985. Under årens lopp har festivalen och dess område flyttat runt och ändrat karaktär och idag är det ett stort område i centrala staden som upptas av festivalområdet.

karta malmö

Nordfront har varit i kontakt med 15-åriga Sara som tillsammans med sina vänner blev utsatta både för sexuella ofredanden och misshandel under Malmöfestivalen.

Hej Sara, kan du berätta vad som hände under festivalen?

— Ja i fredags så var jag och några tjejkompisar inne på Malmöfestivalen och vid halv tolv tiden skulle Rebecca och Fiona börja spela. Vi stod där och lyssnade på musiken, dansade och hade kul när jag plötsligt känner hur en kille kommer upp bakom mig och tar mig på rumpan. Jag tänkte först att det var ett misstag för det var väldigt mycket folk och trångt och sådär men sen gjorde han det igen. Jag berättade för min kompis som också trodde att det bara var ett misstag hon erbjöd sig att byta plats med mig men jag ville inte. Han hade bara börjat tafsa på henne då istället.

Vad hände sen, slutade han?

— Nej, det fortsatte och till slut sa jag till min kompis att jag skulle gå och säga till en ordningsvakt så jag gick därifrån. Efter en stund kom mina kompisar ut till mig då hade han börjat tafsa på dem också. Vi fick kontakt med en civilpolis som bad oss ta med honom till platsen så han själv kunde se invandraren tafsa.

Grep polisen mannen?

— Ja, direkt när mina kompisar gick tillbaka till platsen så försökte han tafsa, men civilpolisen grep honom direkt.

Har polisen hört av sig angående fallet?

— Nej, de sa att de skulle höra av sig efter två dagar. Nu är det är snart en vecka sedan

Uppfattade du vilken etnicitet mannen som tafsade hade?

— Ja alltså han var inte svart men han var helt klart mörk.

Vilken ålder tror du han hade?

— Mellan 20 – 25.

Hände det något annat under festivalen som du vill berätta om?

— Ja, det här var ju inte första gången man blir tafsad på. Någon dag tidigare så var vi på en annan konsert inne på festivalen och då var det en äldre man som gjorde samma sak.

Tog han er på rumpan?

— Ja, Sen blev min kompis nedslagen av ett gäng invandrare.

Under konserten? Varför då?

— Ja, det var en kille som blev jättearg för att hon råkade trampa honom på foten så han bara sparkade ned henne. Vi var helt chockade, vi visste inte vad vi skulle göra. Den gången gjorde vi ingenting.

Varför gjorde ni ingenting den gången? Fanns det inga ordningsvakter i närheten?

— Nej, vi såg inga och den gången var vi liksom mitt i massan, det var trångt och mörkt, man såg typ ingenting.

Har din kompis behövt söka läkarvård på grund av misshandeln?

— Nej, jag tror inte att hon har varit hos läkaren men hon har ont det vet jag.

Nordfront tackar Sara för intervjun och beklagar det inträffade.

Nordfront har även talat med flickans far som är upprörd över händelsen. Han vill rikta en uppmaning till alla föräldrar och motståndsmän att närvara vid festivaler för att säkerställa nordiska kvinnors säkerhet.

Dagen efter att Nordfront har varit i kontakt med Sara och hennes familj kommer en kopia på polisanmälan hem till familjen. Vissa personuppgifter i polisanmälan har censurerats av hänsyn till offret.

anmälan

Klicka för större bild

Fotnot: Sara heter egentligen något annat.


  • Publicerad:
    2016-08-26 06:00