Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Är polisen vår vän?

Av Redaktionen, 2017-03-24
redaktionen@nordfront.se

POLIS. Den senaste tiden har medborgarna fått uppmärksamma att den från Europa bekanta tankepolisverksamheten har nått Finland. Den tidigare för genomsnittsmedborgaren så pålitliga finska polisen har öppet börjat politisera för massinvandring och inlett en hård kampanj för att kväva invandringskritiken.

Emellanåt har polisens plumpa påhitt fått något komiska drag, men huvudsakligen är det frågan om ett oroande fenomen. Tankepolisen har varit särskilt intresserad av att censurera invandringsdebatten som pågår i sociala medier, då man ser på fri kommunikation som ett problem för mångkulturen. Från elitens perspektiv är de sociala medierna ett hot, eftersom där gäller inte de av massmedia dikterade lagarna för ”tillåtet tänkande”, utan människorna kan utbyta information och åsikter utan förvanskande mellanhänder.

Under ”flyktingkrisen” har massmedia också haft händerna fulla med arbete, då den har svartmålat publikationer utanför dess domäner. ”Lögnmedia”, ”troll”, ”hattal” är nyckelord som numera används av till och med polisen, när invandrarbrottsligheten förringas och nationalistiska finländare svartmålas. I november blev det klart att myndigheterna inrättar flera nya tankepolisenheter runtom i Finland för att övervaka medborgarnas politiska skriverier. Den här veckan rapporterades det om att man till och med i Lappland har anställt Internet-tankepoliser för att övervaka ”hattal” och ”extrema organisationer”. Vad hände med den välkända resursbristen hos polisen?

I bakgrunden finns ur polisens perspektiv förutom de ideologiska orsakerna även dess praktiska själviskhet. I polisledningen fruktar man att spridandet av för mycket ocensurerad information kan leda till oroligheter, då finländarna får nog och tar sig till gatorna för att kämpa mot den påtvingade mångkulturen samt partieliten som för en bedräglig invandringspolitik. Det skulle innebära slutet på karriären för många polischefer. Redan i december 2015 erkände Tavastlands polischef Tapio Saarni offentligt att myndigheten förbjudits att tala uppriktigt om invandrarbrottsligheten för allmänheten.

Den finska polisen arbetar hårt för att få tyst på likväl befolkningen som sig själva.

Senaste exemplet på att man mörklägger fakta om invandrarbrottsligheten kom från Laitila förra veckan, där polisen uppdagades med att hemlighålla att en asylsökare misstänks för våldtäkt. Asylsökaren är misstänkt för att ha våldtagit en minderårig flicka för ett par månader sedan, men polisen berättade om fallet för media först under förra veckan efter att ha fått massvis med arga kommentarer på sin Facebooksida. Just därför vill polisen tysta diskussionen på sociala medier – och av just den anledningen måste medborgarna själva vara aktiva. Man kan inte längre lita på polisens omdöme och ärlighet.

Ett aktuellt exempel på polisens handfallenhet är de illegala (!) invandrarnas demonstration i centrala Helsingfors. Asylsökarna, som fått avslag på sina ansökningar, har hållit demonstrationsläger i flera veckor utan att man från polisens håll ens visat på någon avsikt att avveckla lägret eller att åtminstone utföra ID-kontroller där. Däremot har polisen, som känner frustration på grund av sin vittrande auktoritet, tagit varje tillfälle i akt för att antasta invandringsmotståndare; uppenbarligen ser man ännu på finländarna som lätta måltavlor. Till exempel försökte tankepolisen i februari förbjuda användandet av finska flaggor under en nationalistisk demonstration!

Allra hårdast har den politiserade polisen attackerat Nordiska motståndsrörelsen. Den andra mars meddelade Polisstyrelsen att den lämnat in en talan till Birkalands tingsrätt i ett försök att förbjuda Motståndsrörelsen. Det är fråga om en historiskt krav, enär senast man förbjöd organisationsverksamhet i Finland var på 70-talet och då var orsaken Sovjetmotstånd. Dagens invandringsmotstånd är alltså det nya Sovjetmotståndet!

I stämningsansökan tolkar Polisstyrelsen Motståndsrörelsens verksamhet som varande ”mot god sed”. Egentligen är det frågan om att den organiserade nationalismen upplevs som ett hot av den politiska eliten som gjort sig skyldig till folkförräderi. I ett avsnitt i åtalet hävdar man att Motståndsrörelsen strävar efter en våldsam revolution och att den därför möjligen gör sig skyldig till högförräderi. Ett annat exempel på påstådd ”verksamhet mot god sed” är att man citerar en av våra artiklar där vi förklarar att vårt mål är att bygga ett rättvist parallellsamhälle som ska ersätta den nuvarande regimen. Uppenbarligen har Polisstyrelsen svårt att bestämma sig för exakt vad de ska anklaga organisationen för – byggandet av ett nytt samhälle eller planering av väpnad revolution?

LÄS OCKSÅ: ”Finska Polisstyrelsen: Yttrandefriheten gäller inte nationalsocialister”

Det mest plumpa i åtalet är dock att Motståndsrörelsen enligt polisen måste förbjudas på grund av ”hattal”, fastän organisationens medlemmar i Finland aldrig har varit misstänkta för ens hets mot folkgrupp. Polisstyrelsen motiverade sitt krav med att hävda att invandringsmotstånd är ”mot god sed”, även om det skulle ske inom lagens ramar.

Också andra än nationalsocialister borde vara oroade över polisens agerande. Ifall den politiserade Polisstyrelsen får sin vilja igenom så kan man i framtiden förbjuda alla nationalistiska oppositionsgrupper för att de är ”mot god sed”, även om domstolen inte skulle anse dem vara kriminella organisationer.

Finland håller på att i rasande fart förvandlas till en polisstat, vars officiella ideologi är ”mångkulturalism”. Man upprätthåller utopin genom att förbjuda ”hattal” och organisationer som är ”mot god sed” – orwellianskt nyspråk när det är som bäst. Alla nationalister har orsak att i tid erkänna Finlands orwellianska utveckling samt att modigt organisera sig mot det. Polisen är inte vår ”vän” utan den har positionerat sig som politisk fiende till alla nationalister.

Ursprungligen publicerat på Kansallinen Vastarinta.


  • Publicerad:
    2017-03-24 08:00