LÖGNPRESSEN. Den judiska mediekoncernen Bonnier har fått blodad tand i sin jakt på oliktänkande. Efter påtryckningar har man lyckats stänga ned flertalet Youtubekonton för Granskning Sverige och attackerat Fabian Fjälling i flera artiklar. Samtidigt är det tyst från de få yttrandefrihetsförespråkare som finns i Sverige.

Nordfront har tidigare rapporterat om att den judiska mediekoncernen Bonnier har gått till hård attack mot svensk medborgarjournalistik. Efter en intensiv påverkanskampanj fick man Google att stänga ned flera av Granskning Sveriges Youtubekanaler. I sin strävan lät man bland annat en Expressenjournalist jaga Googles Sverigechef Anna Wikland, som man hängde ut som en personen som ”hjälpt till att sprida material fyllt av hot, hat och sexism och som i vissa fall till och med är brottsligt” och som ”flyr Expressens frågor” eftersom hon inte ville låta sig intervjuas när hon var på en galamiddag. Vidare hävdade Bonnier upphovsrättsbrott gentemot Granskning Sverige med hjälp av en dyr advokatbyrå, eftersom GS rapporterat om vad den judiska mediekoncernen skriver i sina tidningar.

I flertalet artiklar har man gått till hårt angrepp på Fabian Fjälling, som är Granskning Sveriges enda icke-anonyma representant. Efter att ha fått ett obehagligt vykort med sexuella anspelningar på hans fru och döttrar valde dock Fjälling till slut att meddela sitt avhopp – ett avhopp som han dock sedan dess åtminstone delvis tagit tillbaka.

Bonnier är däremot inte nöjda med vad de åstadkommit hittills, utan beklagar sig bland annat i Expressen över att Fabian Fjällings Twitterinlägg får ”stå orörda”, trots den intensiva hetskampanjen. Samtidigt har man ansatt Google med den mäktiga judiska lobbygruppen Simon Wiesentahl Center, som nu vill utreda IT-jätten för allt antisemitiskt ”hat” som dyker upp på deras tjänster.

Eftersom upphovsrättsanspråken inte tycks ha lett någonstans har Bonnier istället helt gått över till att attackera Granskning Sverige med påståenden om ”hot och hat”, vilket alltså har visat sig vara en betydligt mer effektiv metod. Expressen har dessutom förskansat sig på sin redaktion och vägrar ta emot samtal, med rädsla att konfronteras av Granskning Sverige.

Uppseendeväckande är också att ingen av Sveriges få yttrandefrihetsförespråkare har valt att stå upp för medborgarjournalistiken. Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke, som tidigare bland annat försvarat Nordiska motståndsrörelsens rätt att demonstrera, har hittills lyst med sin frånvaro under hetskampanjen. När Granskning Sverige intervjuar Funcke vill han heller inte ta ställning.

— Det är bara att konstatera att det är väldigt tyst, visst. Jag kommer att vara tyst ett tag till i alla fall, säger Funcke till Granskning Sveriges Johan Andersson.

Som Nya Dagbladet konstaterat är dock Funcke vd för Utgivarna, som är en intresseorganisation för svenska publicister, med styrelseledamöter såsom Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, Aftonbladets före detta chefredaktör Jan Helin och SVT:s vd Hanna Stjärne.

Källa:
Nazistjägarna vill utreda Google för antisemitiskt innehåll i söktjänsten
Youtube sämst på att ta bort olagligt material
Här flyr Googlechefen från Expressens frågor
Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke “förblir tyst” om censuren av medborgarjournalistiken


  • Publicerad:
    2018-03-11 13:30