NORDFRONT Martin Saxlind summerar Nordfronts verksamhet i december.

Månaden som gått

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

Trots jul och nyår var december en händelserik månad med över 200 artiklar publicerade på Nordfront.

På den finska självständigetsdagen, den 6 december, hade vi en enklare liverapportering från demonstrationen ”Suomi Herää” och den efterföljande fackelmarschen i Helsingfors. Vi intervjuade också Tapio Rantanen från Blåsvarta Rörelsen (Sinimusta Liike) som höll ett tal under demonstrationen.

Nordfronts ansvarige utgivare blev också i december dömd för åsiktsbrott för vår kritiska recension av TV-serien ”The Witcher” och åtta bokstäver som syntes på en t-shirt i en gammal artikel. Jag är nog inte ensam om att tycka att det svenska orättsväsendet borde ha viktigare saker för sig än att döma oss för milt rasistisk humor och påstådda anagram. Kanske borde man lösa någon gängskjutning eller ett våldtäksfall istället för att förfölja politiska åsikter?

Vidare så uppmärksammade Nordfront hur Joakim Kannisto nu juridiskt slår tillbaka mot polisen efter en utdragen kampanj med politiska trakasserier från polisens sida.

Slutligen kan det nämnas att vi i december har börjat publicera äldre artiklar i kategorin som vi har döpt till Antikvariskt. Det är framför allt artiklar från gamla nationalistiska och samhällskritiska papperstidningar som kommer publiceras där och vi försöker i mån av tid att få upp en ny artikel varje tisdagsmorgon.

Vad gäller julfirandet på Nordfront stod Urkult för årets uppesittarkväll och vi hade även en trevlig artikel om den finska julen.

Utrikes

Internationellt sett vann Argentina fotbolls-VM i en spännande final mot det ”afro-franska” landslaget.

Kanye West överträffade också sig själv när han gästade Alex Jones liveshow den 1 december och var väldigt tydlig med att han gillar Adolf Hitler. För detta och tidigare bedrifter blev han vinnaren av priset ”Årets antisemit”.

Elon Musk lyckades i sin tur dribbla bort sig själv genom korkade beslut som följdes av en både demokratisk och idiotisk öppen omröstning som slutade med att han röstades bort från vd-posten på Twitter. Kort därefter började flera konton kopplade till bland annat Nordfront och Nordiska motståndsrörelsen att bli permanent eller tillfälligt avstängda från Twitter. Huruvida detta var planen från början eller inte är nog svårt att veta, men det ser nu ut som att Elon Musk kanske inte kommer bli den positiva kaoskraft man hade kunnat hoppas att han skulle bli.

Inrikes

Två positiva mångkulturnyheter från förra månaden: En ökänd gangsterrappare och våldtäktsman blev ihjälskjuten i Rinkeby och partiet Nyans splittras efter ett kuppförsök. Mindre bra är att Migrationsverket, trots den nya ”blåbruna” regeringen, beslutat att alla afghanska kvinnor ska få automatisk asyl i Sverige efter att talibanerna infört muslimska kvinnolagar i Afghanistan.

Skellefteå-afrikanen – det vidriga monstret Abushi Shamse Kamal som våldtog och nästan ströp ihjäl en nioårig flicka – dömdes bara till rättspsykiatrisk vård istället för dödsstraff, livstids utvisning eller något annat mer lämpligt straff.

Extremvänster-reliken Djungel-Joel Bjurströmer Almgren dömdes till två års fängelse för grovt vapenbrott. Förutom att Joel inte har behövt sitta häktad i väntan på rättegång var detta det lägsta straffet tingsrätten kunde döma honom till, då minimistraffet för grovt vapenbrott är just två år. Nordfront kunde också avslöja att Dennis Miraballes, en annan avdankad vänsterextremist, gjort kriminell comeback och dömdes för våldsamt motstånd när polisen var tvungen att komma hem till honom och ingripa efter ett fyllebråk där hans sambo känt sig nödgad att ringa dit polisen.

Vi hade också några SD-nyheter som stack ut ur mängden:

  1. Nordfront var först med att avslöja att en SD-riksdagsman var misstänkt för misshandel efter ett krogbråk. Etablerad media var pucktvåa men offentliggjorde att det var Rasmus Giertz. Nordfront valde att inte gå ut med namn då Giertz ej är dömd. Utifrån de filmer och uppgifter vi fått in framstår det dock som att han kommer bli dömd och att hans påståenden om att han själv blev misshandlad mycket väl skulle kunna vara rena efterhandskonstruktioner för att försöka rädda den egna politiska karriären.
  2. SD-politikern Mattias Eriksson Falk gjorde det enda rätta och sa "tack men nej tack" när Bollnäs folkhögskola ville skicka en trans-Lucia till Gävleborgs regionfullmäktige. Vänsterpartiet blev så kränkta att de DO-anmälde SD-politikern för detta.
  3. Max Fagerstedt, tidigare SD-ledare i Boxholm kommun, gick ut med att han ansluter sig till Nordiska motståndsrörelsen. Det finns uppenbarligen många sunda människor inom SD, men det är svårt för dessa att stå för sina åsikter då SD vill vara ett mesborgerligt globohomo-parti.

Rekommenderad läsning