MEDIA. Ett antal ”kulturpersonligheter” skrev efter Bokmässan under ett så kallat upprop om att porta ”rasism” från mässan. I praktiken var det så klart Nya Tider och andra systemkritiker man ville porta. Om kulturtyperna inte får igenom sin vilja hotar de med att bojkotta Bokmässan nästa år.

En av de 103 personer som skrivit under uppropet var Agneta Klingspor. Klingspor är en Bonnier-lakej som skrivit om samhällsfrågor på Expressens kultursidor sedan 1991. Mellan 2002 och 2004 skrev hon om litteratur i Bonniers Litterära Magasin. 2006 belönade Bonnier-klanen Klingspor med ett stipendium på 100 000 kr för en bok hon skrivit. När hon inte arbetar åt Bonnier vikarierar hon enligt Wikipedia som ”invandrarlärare” i Tensta.

Granskning Sverige ringde snabbt upp Klingspor och frågade ut henne om varför hon skrivit under artikeln och hur hon menade. Klingspor hasplar bland annat ur sig att ”Nordsvenskan” eller ”Nordsvenska riksorganisationen” ligger bakom Nya Tider. Granskning Sverige frågade då om det var Nordiska motståndsrörelsen hon menade och det var det.

Klingspor avslutar intervjun med att säga att klockan är tio på morgonen och att hon inte kan tänka vid den tiden på dagen. Granskning Sverige kallar det för den roligaste avslutningen av ett samtal någonsin.

Lyssna på inslaget nedan:


  • Publicerad:
    2016-09-28 18:20